Maanantai-iltana lähdin Konalaan sillä mielellä, että katsellaan kaukaa tuttujen toko-harrastajien treenejä. Jep käyttäytyi onneksi sen verran maltillisesti, että pystyttiin jopa itse harjoittelemaan pieniä juttuja. Olin kentällä ennen muita ja Jep yllätti mut innostumalla leikkimään ihan vieraassa paikassa, seuraamispätkät onnistui hienosti lelupalkalla. Muovinen noutokapula oli mukana, ja sitä Jep palautti kivasti. Välillä pudotti kapulan jalkoihin, mutta useimmiten antoi käteen saakka.

Treenaamassa siis bc Ruuti & Tiia, bc:t Sara (Jepin siskopuoli) ja Step & Emmi, Shanti aussieiden kanssa ja mudi Fisu & Noora. Ruuti, Fisu ja Dracu ovat Jepin ikäisiä - Dracu jopa paljon nuorempi - ja voi miten paljon ne osaavatkaan! Kunpa itse olisi jaksanut tehdä enemmän töitä, niin voitaisiin mekin olla jo ihan eri tasolla. No, eihän tässä mitään kiirettä ole, eikä mulla oikeastaan ole edes mitään tavoitteita - ainoa tavoite edelleen se kiva kotikoira :)

Paikallaolon harjoittelu maaten ja istuen on nyt aloitettu. Perusasennosta Jep tarjoaa turhan innokkaasti maahanmenoa, täytyy ruveta vahvistamaan enempi myös pelkkää istumista. Luoksepäästävyyttäkin harjoiteltiin ekaa kertaa, ja kun pidin namin kädessä, Jep malttoi hyvin vaikka kivat ihmiset kävivät kättelemässä. Normaalistihan Jep siis villiintyy ihmisistä.

Pieniä seuraamispätkiä otettiin ja liikkeestä maahanmenoa siten että kumarrun ja näytän kädellä. Jepin keskittyminen ei kestä vielä kovin pitkään, jonkun verran se otti häiriötä muista, mutta ei onneksi läheskään samalla lailla kuin agilityssä.

Lopuksi Jep pääsi vielä juoksemaan Ruutin kanssa, niillä oli taas erittäin hauskaa :)