Luksusta, sekä sunnuntaina että tiistaina päästiin Ojankoon valoisan aikaan ja saatiin treenailla melkeinpä yksin.

Sunnuntaina paikalla oli Hukka-valkkari ja treenailtiin eri kentillä. Ihmeen vähän Jep otti häiriötä vaikka Hukalla oli viereisellä kentällä superhauskaa. Ohjelmassa mutkaputkea ja ihka ensimmäinen takaaleikkaus :), kaksi hyppyä ja esteen kiertämistä sekä pitkästä aikaa rengasta. Renkaaseen olen tosi tyytyväinen, Jep hinkuu renkaan läpi, ei se varmaan edes ymmärrä että sivustakin pääsisi :)

Kun Hukka ja Juuso lähtivät kotiin, siirryttiin me Jepsun kanssa kujakepeille. Kuja oli aika pitkä mutta päätin kokeilla miten sujuisi. Jep tuntui keskittyvän tosi hyvin, joten päästin sen kokonaan irti hihnasta ja pyysin namikupilta pois suullisesti, kun yleensä olen valjaista kiskomalla vahvistanut sitä että namit jää sinne... Hyvin Jep malttoi jättää namit ja tulla mukanani. Ilman hihnan tukea kuja ei ollutkaan enää niin helppo. Suoraan kepeille sujui edelleen moitteettomasti, mutta kun lähetti kauempaa kulmasta, Jepsu olikin yllättäen sitä mieltä, että on ihan sama kun juoksee vaan keppien viertä. Silloin kielsin ettei se pääsisi nameille asti, ja Jep kyllä uskoi, mutta samalla tuli hyvin epävarmaksi siitä mitä pitäisi tehdä. Muutaman lintsauksen jälkeen kuja alkoi löytyä, mutta Jep odotti kehua ennen kuin kiihdytti vauhdin kovemmaksi. Varmaan jatkossa järkevämpää päästää Jep nimikupille vaikka lintsaisikin ja jättää se vain huomiotta kuin kieltää, koska kielto teki sille niin epävarman olon. Tuosta treenistä jäi paljon pohdittavaa. Positiivista oli se, että Jep malttoi istua paikallaan niin että pääsin itse kauemmas ja odotti käskyä mennä kepeille!

Tiistaina oltiin sitten agikentillä ihan yksin, toko-kentillä oli sopivasti pientä häiriötä niin ettei ihan liian helppoa ollut.

Jep oli tosi hyvin kuulolla ja päästiin likimain kaikki treenit läpi lelupalkalla, namit kaivoin esiin vasta kepeille ja kontakteille. Tällä kertaa kiidettiin läpi suorasta putkesta, mutta hyppytreeniä vaikeutin niin, että laitoin kahden esteen perään vielä kolmannenkin, ja tosi hyvin Jep juoksi lelulle ja nappasi sen mukaansa. Lisäksi yhdellä hypyllä takaakiertoja, siinä Jep kävi niin kuumana että meinasi jättää hyppäämättä jos en kunnolla ohjannut, olisi mieluummin kiertänyt koko esteen. Mut hei, Jep luki ohjausta :)

Alastulokontaktia on jo muutaman kerran harjoiteltu normaalilla puomilla, joka on paljon kapeampi kuin vauvapuomi. Jep hallitsee takapäänsä kivasti, takatassut pysyy hyvin kontaktilla.

Treeneistä jäi hirveän hyvä mieli, ehkä tuolle hulivilille vielä joskus löytyy keskittymiskykyä :)