Olen taas aivan tohkeissani Keravan treeneistä, mutta aloitetaan silti aamusta ja kisailusta...

Masalan kuplassa oli tarjolla kolme rataa, mutta tyydyin yhteen kun treenit kuitenkin olivat niin odotetut. Mikä parasta hyppyrata oli ensimmäisenä :) Lisäksi kuplahalli on paikkana niin kiva ja tilava, että ei niitä kisoja voi kokonaan jättää väliin.

Eija Berglundin hyppyrata oli hauska ja vaati ohjausta. Oli vaikea päättää että miten ohjaisi minkäkin paikan, ja valintaa vielä vaikeutti se, kun ehti katsoa muitten suorituksia ja monille tuli virheitä juuri niissä kohdissa jotka askarruttivat.

Kuten näkyy, yksi ainoa ohjaus meni pieleen, muuten onnistuin valinnoissa mainiosti. Kiitos Mikolle kuvaamisesta!

Ne hankalimmat kohdat olivat siis neloshypyn jälkeinen suora putki ja kepeille meno. Moni ohjasi suoraan putkeen niin ahtaasti, että koira törmäsi päin putkea. En tiedä miten tuo oma ohjaus näyttääkin tuossa kohtaa niin sujuvalta peruutuksineen kaikkineen. Kepeille mennessä jätin edellisillä esteillä varmistelun ja otin kaiken mahdollisen etumatkan, ja se kannatti!

Alun hylky menee ahnehtimisen piikkiin. Otto osaa takaa-käskyn niin hyvin että vaan oletin... Kamalalta näyttää ohjaus... Ihanneaika oli niin tiukka että tuskin olisi siihen ehditty, mutta kolmen joukkoon olisi meidän ajalla saattanut ehtiä. Omasta mokasta huolimatta jäi hirmuisen hyvä mieli, jokin on nyt naksahtanut kohdilleen kun ohjauksessa on rytmiä.

Hyvä rytmi jatkui tehoryhmän treeneissä Keravalla. Olin odottanut näitä Sari Vähäniityn treenejä kovasti, koska tykkään Sarin tavasta ohjata. Haluaisin oppia liikkumaan yhtä hyvin kuin hän. Aika hyvin onnistuin ainakin näissä treeneissä :)

Suurimmat vaikeudet olivat heti radan alussa. Kolme hyppyä suoraan, mikä siinä voi olla niin vaikeata?!? No kyllä voi, kun Otto monta kertaa peräkkäin ampui vain perääni ja jätti hypyt hyppäämättä. Jouduin ottamaan Oton kunnolla vastaan ja sitten vasta lähtemään liikkeelle, johan onnistui. Hypyt 5 ja 6 on just sellaisia Oton bravuurikohtia, kun se kääntyy hyvin "jyräämällä" kunhan olen ajoissa. Kepeille tosi hienosti ja kepeiltä kääntyi hyvin putkeen.

10-hypyltä vein ensin putkeen niin että peruutin putkelle ja melkein kompastuin putkenpainoihin. Siinä olin turhaan Oton tiellä, joten seuraavat kerrat lähetin Oton pimeään kulmaan ja hitsi kun meni hyvin. Ehdin vallan mainiosti tekemään persjätön ennen keinua. Ekalla kerralla keinu meni lentokeinuksi kun en muistanut rauhoittaa. Muilla kerroilla keinu oli nätti kun olin muistanut rauhoittaa itseni ja siinä samalla koiran.

Muurilta Otto kävi kerran hyppäämässä 18 hypyn, osaa se irrotakin jos en ohjaa :) 14-15 väli oli taas meille ihan helppo nakki. Putkesta putkeen ja etumatkaa taas niin paljon kuin sai ja ehdin vääntämään valssin 19-20 väliin. Valssi kuitenkin hidasti tosi paljon, joten kivempi vaihtoehto oli kierrättää 20 hypylle pidempää kautta.

Toista rataa ei ehditty tehdä ihan kokonaan piirustusten mukaan. Muokattiin niin, että 15 hyppy tehtiin takaa ja loppusuora oli kolme hyppyä.

3-4 käännöksen vein pakkovalssilla, harjoitellaan nyt niitä lisää kun ne kahden viikon takaisissa treeneissä toimivat niin hyvin.

8-putkelta Otto ampui liian pitkälle, kateellisena katselin Esmeä ja Olgaa jotka kääntyivät ihan putken suulta. 9-hypylle piti keskittyä ettei Otto päässyt hyppäämään sitä takaa. Kepeille meno oli hauska, tulin ensimmäisen välin taakse odottamaan. Otto tarvitsi kuitenkin enemmän tilaa, koska se monta kertaa aloitti kepit väärältä puolelta. Kun odotin enemmänkin kakkosvälin kohdalla, tuli Otto oikein ja saatiin kepit onnistumaan hienosti.

Nyt löytyi se sanonta joka kuvaa Oton menoa: juoksee kuin pieni eläin :D Ja tämä siis Sarin suusta :) Otto sai taas kovasti kiitosta taidoistaan ja minä sain rohkaisua siihen, että kun ehdin ja tykkään juosta, niin sitä pitää käyttää hyödyksi aina kun mahdollista.

Sarin koulutustyyli oli loistava, sellainen rempseä ja energinen, ja siitä sai itsekin vielä lisää tsemppiä.

Jälleen aivan mahtavat treenit, eikä fiilis tästä voi ainakaan laskea kun kahden viikon päästä saadaan taas treenata Teemu Linnan johdolla :)