Jipii, Jep pysyi meidän treenikentällä koko tunnin :D Kerran se lähti haahuilemaan Oivan ja toisen kerran Örkin luo ja odottelu oli silkkaa huutamista jos en koko ajan ottanut kontaktia, mutta muuten olen erittäin positiivisesti yllättynyt!

Treenit alkoi 19.30, me oltiin Ojangossa jo ennen kuutta. Ajattelin että otetaan Jepistä turhat höyryt pois ja lähdettiin juoksemaan. Reilun tunnin aikana ehdittiin käydä kahteen kertaan Hakunilan urheilupuistossa, kierrosten välissä käytiin autolla juomassa. Taktiikka tepsi, Jepillä oli malttia treeneissä.

Tehtiin tällä kertaa vain kolmea treeniä. Aloitettiin tiiviillä hyppyneliöllä, hypyt siis olivat ihan kiinni toisissaan jotta koira ei pääse hyppyjen välistä. Koira jätettiin neliön ulkopuolelle (jo tämä on mulle elämys, aivan uutta luottaa siihen että koira jää lähtöön) ja itse mentiin neliön sisälle ohjaamaan. Koira ohjattiin kiertämään ulkokulma sekä ohjaten paikallaan että valssaten. Minä ohjasin kuten Ottoa, selkä kyyryssä ja käsi matalalla, täytyy muistaa että nyt on ison koiran ohjaimissa. Saatiin tosi nättejä suorituksia kun muistin ohjata selkeästi ja pitää käden vakaana. Jep sai Johannalta kehuja siitä että se kääntyy hyvin, kyllähän minä sen jo tiesinkin :)

Oltaisiin tehty koko A jos me oltaisi tajuttu harjoitella A:n ylösmenoa... Me on hinkattu vaan puomin ylösmenoa, mutta nyt otettiin ohjelmistoon myös A. Apua apua, tuntuu että kun on treenattu paljon ylösmenoja, Jep ei osaa enää hakeutua alastulolle. Pitää varmaan vähän aikaa vahvistaa enempi alastuloa.

Rengasta otettiin myös ja Jep oli ihan pro! Kerrankin se teki myös häiriön alaisena töitä mun kanssa ihan täysillä, aivan mahtavaa! Jep osasi hakea renkaan myös vauhdista, palkkana oli namikippo.

Aikaisemmin Jepsun keskittymiskyky on herpaantunut loppua kohden, mutta nyt alkaa mennä päinvastoin. Toivo elää... :)

Otto pääsi pujottelemaan. Treenasin persjättöjä keppien jälkeen ja on Ottis aika taitava kun ei se mun puolenvaihdoista mitään välitä kun vaan otan tarpeeksi etumatkaa.

Roope ei päässyt tällä kertaa mukaan Ojankoon. Olisi hauska nähdä että mitä kaikkea se ehtii puuhata yksin olleessaan, koska aina kun se on ollut yksin - siis ilman Ottoa ja Jepiä - kotona, niin verhot on avattu ja ikkunan alla olevan lipaston päältä kaikki tavara maassa. Hömppä koira.

Ja sitten pakollinen puutarhaosuus. Tyhmä minä kun en aikaisemmin ole tajunnut ostaa letkua vaan olen kastelukannulla kantanut hiki hatussa vettä viidakkoon. Tänään oli töissä hiljaisempaa ja sain vihdoin valkattua että mitä letkua ja minkä ruiskun sitä ostaisi. Kyllä nyt on luksusta kastelu kun on Gardena-vehkeet vimpan päälle. Suosittelen kaikille sovitinta sisähanaan, tosi näppärä kun ei tarvi joka kerta ruuvailla hanasta osia irti. Ostoslistalle pääsee vielä kastelusuihku jatkovarrella ja kastelukiteet amppeleita varten. Ostoslista on loputon, onneksi ei tarvi suunnata työpaikan varastoa kauemmas :) Ficotet lakaisin lattialta talteen ja varaston pojilta ruinasin risasta säkistä Osmocotea, nyt on siis kesän lannoitteetkin kunnossa. Nuo kaksi ovat siis hallitusti liukenevia lannoitteita, jotka sekoitetaan multaan ja se on sitten siinä. Paljon helpompaa ei voisi olla.