Tämän viikonlopun piti olla rentoa löysäilyä kotosalla mutta kuinkas sitten kävikään :)

Lauantaina suuntasin Riihimäelle katsomaan canicrossin SM-kisoja. Hauskannäköistä hommaa, sovittaisiin Jepsun kanssa oikein hyvin joukkoon :) Nyt on mullakin oma vetovyö ja liina, Jepille en vielä hankkinut vetovaljaita, nuo vanhat saa kelvata. Kamera oli matkassa mukana, mutta oli turhauttavaa kuvata tuolla vanhalla Tamronin linssillä kun tiesi ettei kuvista tule teräviä. Onneksi jotkut kuvat olivat edes vähän vähemmän epäteräviä niin sain jotain esille.

Lauantaina ehdittiin lisäksi Jepin kanssa käytöskouluun Inni-siskon seuraksi. Edelliskerralla treenattiin iltapimeällä, nyt päivällä valoisaan aikaan oli haastetta enemmän. Keskittyminen ei ollut ihan samaa luokkaa kuin viimeksi, mutta minulle valkeni taas pari asiaa. Minun pitää osata lukea Jepiä, silloin pystyn paremmin puuttumaan niihin tilanteisiin kun Jep olisi karkaamassa.

Jep pääsi vielä rellestämään Ninan lauman kanssa golfkentälle, Otolla oli melkein yhtä hauskaa kuin Jepsulla. Mun luoksetulokutsuihin Jep ei edelleenkään reagoinut mitenkään, Ninan kutsut sen sijaan tehosivat heti. Kumma koira.

Sunnuntaiaamuna käytiin oman lauman voimin golfkentällä juoksentelemassa, ja onneksi nyt ne luoksetulokutsut tehosivat tosi hyvin. Tänne tarkoittaa nykyään eteentuloa, ei pelkästään namin nappaamista ojennetusta kädestä. Ihana miten Jep on oppinut sen nopeasti.

Sunnuntaiaamupäivänä Ojangossa oli hiljaista niin mun ei tarvinut hermoilla lainkaan. Jep oli innoissaan kun pääsi opettelemaan ihan uutta juttua, keinua. Olin etukäteen vähän panikoinut että mitä keinun opettamisesta tulee kun jännitän estettä itse, mutta eihän siinä tilanteessa mitään ongelmaa ollutkaan. Ojangossa on hyvä vauvakeinu, ja kun on kaksi avustajaa, toinen laskemassa keinua ja toinen pitämässä koiran hihnaa, niin selvisin kunnialla siitä ainoasta tehtävästä joka mulle jäi, siis palkkaamisesta.

Ihana oli nähdä miten Jepsu keskittyi kujalla, yhdistettiin se taas hyppyyn ja putkeen. Jep lopetti kepit kesken kun kehuin, pelkästään käskyttämällä meni hienosti.

Agireeneistä suunnattiin vielä kimppatokotreeneihin Puolarmetsään. Hyvä fiilis jatkui sielläkin :) Paljoa en vaatinut, mutta pientä paikallaoloa, luoksetuloa ja seuraamista tehtiin. Sekä tietty vaan katseltiin, odoteltiin ja oltiin rauhassa.

Otto pääsi vielä iltasella Juvanmalmille liitelemään. Irtoaminen ei ole Otolle yleensä vaikeaa, mutta nyt piti namikupin kanssa hakea irtoamista. Tykkään kohdista joissa koira pystyy itsenäisesti hakemaan esteitä, ja nyt päästiin leijeröimään putken takaa kolme hypyn suoraa. Tänään ei lähdössä odottaminen sujunut, muutenkin Otto oli tosi täpinöissään eikä ihan kuulolla. Eipä tekisi käytöskoulu Otollekaan huonoa...