Jepsu on jo useamman kerran hallitreeneissä ollut vallan taitava, mutta eilen Agimestan torstaitreeneissä rataa rakennettaessa totesin Sannalle, että nyt taitaa olla hiukka liian hankalat kuviot meikäläisen möllille. Jälleen oli valittu työn alle Laamasen kolmosluokan radanpätkä.

1287149598_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ennen puomia saatiin mahtumaan vain kaksi hyppyä. Pituuden tilalla oli tavallinen hyppy ja muutenkin rata piti halliin rakentaa paljon tiiviimmäksi joten haastetta riitti. Rata päättyi keinuun, tosin sitä ei Jepsun kanssa tehty.

Alun takaakierto meni hienosti pakkovalssilla. Jälleen täytyy todeta että Jepsu osaa tuon kuvion. Hienot puomin alastulot joka kerta, lisäksi irtosin puomilta sivusuunnassa niin että olin aivan vitoshypyn luona. Vitonen pakkovalssimaisesti peruuttaen ohjaten pitempää kautta ja takaaleikkaus putkelle. Jep ei oikein kunnolla lähtenyt putkeen, oli koko treenin ajan kauhean kiinni minussa.

Suurin ongelma oli rengas. Jepsu ei malttanut keskittyä kun tuli kovaa putkesta ja edessä siinsi pussi. Roiskaisi vaikka kuinka monta kertaa renkaan ja kehikon välistä. Yritin olla enemmän lähettämässä renkaalle kuin renkaan kohdalla. Lopulta saatiin jämäkämmällä ohjauksella monta onnistunutta putki – rengas – pussi –pätkää.

Pussinjälkeinen hyppy oli myös haastava, siinä Jepsu ei oikein meinnannut lukea mun ohjausta, vaikka esim. kontaktilta lähtiessä seuraa ohjausta tosi hyvin.

12 – 13 – 14 tein ensin niin, että menin valssaamaan hypyn 12 taakse ja koetin ohjata putkeen niin että jään kauas putkesta, siis hypyn 15 taakse. Jep ei ollenkaan lähtenyt irtoamaan putkelle, joten pakko oli saattaa pitemmälle. Siihen haluttuun putken päähän päästiin kuitenkin joka kerta, jotain hyötyä sentään siitä että Jepsu vilkuili mua koko treenien ajan ihan liikaa :) Putkelta tullessa 15 hypyn taakse valssi.

Vähän tehtiin myös takaaleikkaustreeniä. A:lta Jep lähti hyvin 12 hypylle myös takaaleikaten, ja 13 hypyn jälkeen oli Sanna palkkaamassa niin sai sitäkin paremmaksi.

Lopuksi vielä vinokeppejä. En taas osannut lopettaa onnistuneeseen, vaan piti sitten helpottaa kun maassa olevat hajut alkoivat viedä voiton.