Jos ennen asuin lähellä Juvanmalmia, agilityharrastajan talviparatiisia, niin nyt asutaan vieläkin lähempänä. Ihan vain siksi pitää olla pari hallivuoroa varattuna ;)

Torstai-illan treenivuoro Agimestassa käynnistyi eilen. Rakennettiin Sannan kanssa tällainen Laamasen Mian rata hiukan soveltaen.

1286547480_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keppien tilalla oli A, keinun tilalla rengas ja rata loppui pussin jälkeiseen putkeen.

Joku on Jepsulla nyt naksahtanut päässä puomin suhteen, superhienoja puomeja kerta toisensa perään. Yksi liian aikainen lähtö alastulolta ja yksi himmailu, muuten juuri niin kuin pitää.

Tällä radalla päätin treenailla pakkovalsseja hypyille. Ensimmäinen pakkovalssi 3. hypylle, toinen pakkovalssi 6. hypylle ja kolmas vielä A:n jälkeiselle takaakiertohypylle. Tosi hyvin Jep luki ohjausta eikä ryysännyt hypyille väärältä puolelta.

Välistäveto 3. ja 4. hypyn välillä oli hyvä kun vaan annoin tilaa. Jep osaa kuvion jo oikeasti, ohjaus voi olla myöhässä tai vähän sinne päin, silti menee oikein.

A:lle tein takaaleikkauksen, ei mitään ongelmaa. Vähän pelkäsin kun Agimestan kontaktiesteet tuntuvat liukkailta, mutta ei se Jepsua tuntunut haittaavan.

9-hypyn pakkovalssi ei oikein ollut hyvä ohjaus, ajauduin väkisin liian lähelle 10-hyppyä ja Jep ehti vilkuilla vääriä hyppyjä, ei tosin kertaakaan niille lähtenyt. Kun vaihdoin 9. hypyn ohjauksen taaksetörkkäykseen ja tein 10-hypylle jaakotuksen, niin Jepsu ei edes katsellut vääriä esteitä.

Renkaan Jepsu haki tosi hyvin, samoin pussin vaikka itse olin siinä vaiheessa aina jäljessä.

Halusin sitten vielä treenata puomia toisesta suunnasta. Ensin 7-hyppy, sitten 6-hyppy takaa (siis seinän puolelta), ja siitä oli tarkoitus mennä puomille, mutta Jep rynni joka kerta A:lle (A siis keppien tilalla). Äh, ehdin jo luulla että puomillemeno-ongelma oli selätetty. Tämä hankaluus syntyi varmaan siitä, että hypätessään takaakiertohyppyä Jep näki jo A:n, ja mikään mun liikkumisessa ei vetänyt sitä kohti puomia. Taisi Jep vihdoin mennä puomille kun takaakierron aikana väkisin valssasin puomin seinän puolelle.

Ihan mahtavaa päästä Jepsun kanssa treenaamaan ajatuksella ja ajan kanssa ilman paniikkia häiriöistä. Ohjaus voi olla ihanan rauhallista Ottoon verrattuna, varsinkin varmat kontaktit helpottavat ohjaamista niiiin paljon. On se mustavalkoinen vaan taitava!

Ilokseni huomasin, että Agimestassa on vinokepit. Nyt ei ole mitään syytä olla treenaamatta keppejä. Päästiin ilman virheitä taas siihen että 4-5 ekaa keppiä oli lähes suorassa. Tästä jatketaan.