Suurin syy on se, että meillä on Jepsun kanssa ihana kannustava kouluttaja. Vaikka en muista ohjata vakaalla kädellä ja Jep kieltää vähän väliä, niin silti Johanna kehuu ja kannustaa. Ryhmätreenejä tulee ikävä, mutta olen kuitenkin tehnyt sen päätöksen että hallikauden jälkeen ei enää jatketa treenaamista Ojangossa mustavalkoisen kanssa.

Torstaina Agimestassa rakennettiin tällainen rata, alkuperäinen piirustus bongattu täältä.

1297009447_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jo alku oli tosi hyvä harjoitus, sekä Jep että Otto juoksivat putken ohi kun menin jo putken puolenvälin paikkeille ja lähdin liikkeelle samaa aikaa koirien kanssa. Piti todella ohjata putkeen, olin olettanut että tuo alku olisi ollut helpompi.

Otto haki 3-hypyn jälkeen voimakkaasti mutkaputkea, Jepsulle tuo kohta oli helppo kun kääntyy niin hyvin. 5-putkeen lähetyksessä ei ollut kummallakaan ongelmia. 7-putken jälkeen Ottoa piti odottaa putken suulla, muuten Otto juoksi 8-hypyn ohi kun kaarratti jälleen niin isosti. Jepsulla piti vaan pinkoa eteenpäin jotta ehti ohjaamaan 9-hypylle.

Jepsun ohjauksessa piti taas muistaa jatkuva ja tasainen käsi niin sai irtoamaan 9-hypylle. Kierrätin 9-hypyn jälkeen ”alakautta” takaisin, halusin treenata 10 ja 11 hyppyjen väliin persjättöä. Jep ei oikein lukenut kädenvaihtoa, ryysäsi vain oikeaan käteen. Lelun avulla ja aikaisemmin aloitetulla persjätöllä alkoi hakea niin voimakkaasti vasempaan käteen että juoksi ohi 10-hypystä. Lopulta saatiin aikaiseksi hyvä sokkareita, tuntui että Jepsu tajusi jutun jujun ja minä sain ajoituksen kohdilleen.

Otolle 7-8-9 oli vaikea puomin takia. Otto luki ohjauksen leikkaukseksi ja kääntyi puomille. Jos sain Oton kääntymään 9-hypyn jälkeen oikeaan suuntaan niin Otto irtosi putkeen. Ihme rallattelua Otolla, laitetaan matossa olleiden hajujen piikkiin…

Jepsu yllätti 13-hypyn jälkeen hakemalla keppejä. Ihan sairaan hienosti suorille kepeille sisään! Suorilla kepeillä ei kuitenkaan osannut pujotella ekaa väliä pitemmälle. Vaikka ei pujotella osaakaan niin silti kepit on Jepsulle tosi mieleinen este. Ei tarvi kuin hihkaista kepit ja Jep on ihan tohkeissaan tekemässä hommia. Siitä en tykkää että olen saanut Jepsun riippuvaiseksi käskytyksestä pujottelussa. Kokeilin olla hiljaa ja pujotteluvauhti hiipui ja hiipui kunnes taas aloin käskyttää niin rytmi löytyi.

Perjantaina sitten Keravalla ryhmätreeneissä tämmöistä rataa Jepsun kanssa.

 1297009477_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ykkösen jälkeen niistolla tiukka käännös, lähetys kakkoselle ja kolmosen takaakierron jälkeen valssi. Kakkoselle lähetyksessä taas ongelmana käsi, ohjaus laski ja Jep kielsi. Kolmosen takaakiertoon lähti hyvin. Nelosputkellekin piti muistaa ohjata, juoksi mun mukana ohi kun ohjaus ei ollut loppuun saakka. Kiire tuli tekemään sokkari pussin jälkeen mutta ehdin, kovin sujuva se kohta ei ollut. Renkaan Jepsu haki hyvin! Kontakteja vähän jännäsin kun Agimestassa on ottanut tavaksi pysähtyä vasta kokonaan maassa. Tällä kertaa ei mitään ongelmia alastuloilla, hienot ja nopeat. Ongelmat Agimestassa taitavat johtua siitä että kontaktit ovat siellä niin liukkaat.

Kepit jätettiin väliin ja juostiin suoraan putkelle. Jep irtosi 11 putkeen hyvin, moni haki tässä kohtaa puomia. Ehdin 12 hypylle tekemään pakkovalssin, 13 hypyn jälkeen sokkari. Treenaus on kannattanut, Jep tuli hyvin kädenvaihtoon.

Puomi-putki erottelu olikin sitten kovasti hakusessa. Ensin Jep juoksi puomista ohi, laskin taas ohjauksen juuri kriittisellä hetkellä. Sitten Jepsu juoksikin putkeen, putkeen, putkeen. Piti vetää tosi voimakkaasti että sain puomille. Puomilta Jepsu haki pussia, mutta kääntyi kuitenkin ihan nätisti putkeen. 18 putkelta kielto, taas vedin käden alas. 19 putkeen ohjasin vakaalla kädellä ja sinne irtosi hyvin.

Kieltoja tulee tosi paljon, vaikea päästä eroon Otto-ohjauksesta. Jep on tosi kiinni minussa ja pieninkin käden heilautus saa sen tulemaan luo. Tietääpä mitä treenata :)