Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa viikko kuin agitreenit maanantaina aamutuimaan - ei sitten mikään :) Kuka olisi niin hullu että jakaisi myös kesäisin Sporttikoirahallin aamuvirkkuvuoron?

Alunperin halusin mukaan tuolle vuorolle jotta päästäisiin Jepsun kanssa säännöllisemmin treenaamaan keppejä ohjureitten kera. Aamuvirkkuilu on kannattanut. Neljäs kerta ohjureita tänään ja sain jätettyä jo neljä ohjuria pois keppien keskeltä, Jep siis pujotteli muutaman välin ihan itse! Olen pelännyt sitä että Jepsu menee vain ohjureitten mukaan mutta ei, keppejä se pujottelee.

Esteet oli ripoteltu sopivasti niin tänään treenailtiin keppien ohella myös välistävetoja ja serpentiiniä. Tosi hyvin on Jepsulla hallussa nuo kuviot, vaikka jään välistävedoissa jälkeen niin hakee hypyt hyvin.

Lauantaina pääsin Tehistreeneihin sekä Oton että Jepsun kanssa. Kiitos Sarille radan piirtämisestä, piirros löytyy Sarin blogista. Knuutin Jaakko oli koutsaamassa. Kuinka hidasoppinen voi ohjaaja olla kun yli kymmenen vuoden harrastamisen jälkeen vasta nyt ymmärtää katseen merkityksen. Pari kuukautta sitten Niemen Anun treeneissä Otto juoksi väärään putkeen niin kauan kun katsoin sitä putkea, katseen kääntö kohti oikeaa hyppyä riitti pitämään koiran oikeilla esteillä, nyt vähän sama juttu. Knuutin Jaakon treeneissä flip oli Oton ja minun pelastus 7-8 välissä. Pelkällä jaakotuksella Otto oli putkessa vaikka kuvittelin että pelkkä oma liike olisi riittänyt pitämään pois sieltä. Jaakotuksessa ei katsota koiraa, sen sijaan flipissä lähetys seiskalle, valssin aloitus, vetoa ja katse koirassa niin pitkään että näkee koiran tulevan ohi putkesta, sitten persjättö jo ohjaus hypyille. Toimi tosi hyvin ja tuntui luontevalta ohjaukselta. Muuten Oton kanssa ihan ok, oma kunto loppui vaan kesken taas kerran.

Jepsun kanssa tehtiin pätkiä. Alun pakkovalssi meni yllättävän hienosti, kuvittelin että Jep hakee puomia kun on puomille menoa nyt ahkerasti treenattu. Ongelmana Jepsun kanssa jälleen viime hetken kiellot. Varsinkaan 7-hypylle ei lähtenyt vaikka palkka oli Jaakolla. Tyytyväinen oltava kuitenkin siitä että Jep keskittyi hyvin vaikka oltiinkin hallissa vieraitten koirien seurassa.