Kaivelin vanhoja kirjoituksia omilta kotisivuilta ja löysin etsimäni: HSKH:n tehoryhmä sai alkunsa lokakuussa 2007. Siitä lähtien on Oton kanssa kuuluttu tuohon ulkopuolisten kouluttajien opissa tavotteellisesti treenavien porukkaan, mutta tiistaina treenattiin viimeistä kertaa tehis-treeneissä. Onneksi HSKH:ssa on runsaasti tulevaisuuden lupauksia niin ei tunnu lainkaan pahalta antaa jollekulle muulle mahdollisuus loistaviin treeneihin.

Viimeisellä kerralla ryhmää oli kouluttamassa Timo Liuhto. Radan alku oli tyypillinen pakkovalssialku, ja vaikka kisoissa olisinkin tehnyt lentävänä lähtönä ihan toisin, halusin nyt kokeilla ajoitustani. Onnistui yllättävän hyvin, Otto tuntui osaavan tuon pakkovalssialoituksen. Kepeille vähän samanlainen pakkovalssimainen veto ekaan väliin, sekin onnistui hyvin Otolta. Vaikeinta oli suoran putken jälkeen kääntyminen. Putkijarrutus on unohtunut, nyt treenattiin niin että lähetin putkeen siten että oma vauhti oli pysähtynyt ja palkka oli odottamassa putken suulla. Toimi, tuota pitää treenata lisää, koska putken jälkeen kaarrattamisissa Otto menettää sekunteja. Keppien jälkeen tehtiin vielä poispäinkäännös putkeen, sujui hyvin. Noissa keppien jälkeisissä poispäinkäännöksissä pitää muistaa olla koiran takana ja ottaa sivuetäisyyttä niin saa nopeimman käännöksen.

Hyvät treenit, Otto kulki kovempaa kuin parissa edellisissä Ojangon treeneissä. Ajoitukset ja rytmitykset osui kohdilleen ja saatiin tehtyä sujuvaa rataa.

Oton treenien jälkeen nostin rimat maxeihin ja kokeiltiin Jepsun kanssa samaa rataa. Olipa haastavaa, pitkään aikaan ei oltu tehty sen kanssa oikeaa rataa.

Pakkovalssi lähdössä oli Jepsulle ihan helppo, se tuntui vaan rynnivän esteelle ja sanovan että mä osaan tän kunhan et seisoisi siinä edessä. Hypyn jälkeiselle putkelle Jep ei meinannut lähteä vaan haki keppejä, Jepsu piti huolellisesti "keilata" putkeen. Pakkovalssimainen kepeillemeno toimi myös Jepsulle, kääntyi näppärästi kepeille.

Pituudesta Jepsu ponnisti kerran vauhtia mutta muuten teki sen hyvin. Oton kanssa hyppysuora jonka päässä piti ehtiä takaakiertoon meni helposti persjätöllä mutta Jepsun kanssa pelkäsin jääväni koiran jalkoihin joten tehtiin takaakierto poispäinkäännöksenä. Otto ei samassa tilanteessa malttaisi lukea ohjaustani mutta Jep katsoo ensin minua ja sitten vasta esteitä joten poispäinkäännökset toimii Jepsun kanssa.

Suoran putken jälkeinen käännös Jepsulla paljon parempi kuin Otolla. Vaikeuksia oli välistävedon jälkeisessä hypyssä, Jep jää kiinni minuun ja menee hypystä ohi. Seuraavaan suoraan putkeen me sitten jo lopetettiinkin, muurin takaakiertoa suoran putken jälkeen en enää uskaltanut lähteä yrittämään kun olin joka kerta sata vuotta myöhässä.

Ollaan kesän ajan keskitytty Jepsun kanssa lähinnä siihen että saisin sitä hakemaan paremmin esteitä ja irtoamaan. Sen kyllä huomasi, koska nyt kun radalla olisi pitänyt kääntyä niin meni aikamoiseksi sinkoiluksi joka suuntaan. Pitänee ruveta taas treenailemaan myös käännöksiä :)