Viikonloppu kului nopsaan mustikkametsässä ja agia treenaillen.

Lauantaiaamuna herättiin ennen kuutta jotta ehdittiin Ojankoon treenaamaan mustavalkoisen kanssa ennen kuin kaikki muut pääkaupunkiseudun koiraharrastajat ennättävät häiriöksi. Kannatti herätä, saatiin tehtyä hyvät treenit. Vaikeinta oli mutkaputkeen meno niin ettei saanut mennä heti siihen ekaan päähän. Kun yritin seistä ekan pään edessä niin Jep vilahti näppärästi selän takaa putkeen, parhaiten toimi etten estellyt vaan ohjasin kauempaa kääntämällä, ei se silloin väärää päätä edes vilkaissut.

Jep osoitti myös keppi-innostuksensa. Tarkoitukseni oli palkata Jep hypyn jälkeen, mutta palkkaa taskusta kaivellessa Jep ehti oma-aloitteisesti tehdä kepitkin. No yhdistettiin ne kepit vielä radanpätkään, takaaleikaten kepeille ja sivuetäisyyttä niin paljon että mahtui mutkaputki väliin ja pakkovalssiohjauksella putkeen. Aika taitavaa, tuommoista ei ehkä tarvi vielä ykkösluokassa osata :) Kokeilin huvikseni samaa myös Oton kanssa. En olisi uskonut että sekin osasi ja kesti sivuetäisyyden niin hyvin, taisi kurkkia Jepsun menoa autosta.

Tänään päästiin Jepsun kanssa koulutusohjaajakurssilaisille harjoituskoirakoksi. Olipa kivaa päästä pitkästä aikaa ohjattuun treeniin, vaikka sitten vain lyhyisiin muutaman esteen pätkiin. Meille opetettiin twisti ja pakkovalssi. Jepsulle nuo tekniikat ovat tuttuja eikä tuottaneet hirveitä ongelmia. Tuli huomattua, että takaakierto on parempi kun Jep on oikealla puolellani, vasemmalla puolella ollessa pyrki tulemaan enempi kohti ja jouduin tosiaan tekemään töitä että sain keilattua takaakiertoon. Kun jouduin varmistamaan takaakiertoa niin itse twisti oli myöhässä. Täytyy siis kovasti vahvistaa takaakiertoa erityisesti vasemmalla puolella.

Pakkovalssi on Jepsulla hyvin selkärangassa. Yhden kerran jätti hypyn pakkovalssin jälkeen hyppäämättä, kunnolla pitää muistaa ohjata vaikka kuvion osaakin. Pitää muistaa luottaa koiraan ja lähteä pakkovalssin merkkauksen jälkeen ajoissa liikkeelle. Tehtiin pakkovalssia myös putkelle, Jep kääntyi putkeen tosi tiukasti.
Tehtiin tunnin aikana paljon pieniä pätkiä, Jep jaksoi ja keskittyi loistavasti eikä herpaantunut edes silloin kun tahkottiin uudestaan ja uudestaan takaakiertoa jota en ohjannut kunnolla. Annoin Jepsun tarkoituksella välillä katsoa kun toinen koira teki jotta näin malttaako se heti kiihtymisen jälkeen keskittyä kunnolla. Kauhea veto sillä oli aina esteille, vähän hulluutta ilmassa mutta keskittyi silti erinomaisesti treeniin. Viereisellä kentälläkin oli välillä koira esteillä, Jep katseli sinne mutta hommien alkaessa ei enää sinne vilkuillut.

Kisakuume sen kun ennestään kasvaa… JAU:n epikset lauantaina olisivat mainio tilaisuus testata että voisiko virallisissa starttaaminen olla mahdollista :)