Tänään kisattiin Purinalla Jepsun kanssa yksi startti. Rata oli haastava, olen kuvitellut että ykkösten radat olisivat helpompia, mutta tässä joutui oikein pohtimaan miten ohjaa.

Ratavideo

Ohjaajassa ei ole kehumista mutta Jep oli hieno! Myönnetään, mekkala oli kova kun edellinen koira oli radalla, mutta kun rata tyhjeni, Jepistä tuli ihan eri koira, keskittyi täysillä.

Moni koira hyllytti heti alussa, kahden hypyn jälkeen rengas oli suorassa linjassa mutta pitikin kääntyä A:lle. Moni tuli ottamaan vastaan toisen hypyn taakse mutta itse valitsin valssin ja Jep kääntyikin tosi tiukasti. Käännöksessä omat kädet alas ja rima tippui, ohjaajan eka moka. Hyvä A:n kontakti, ja takakaarroksessa sain Jepsun lähtemään hyvin hypyille ja pääsin itse valssaamaan, useimmat juoksivat putken toista puolta.

Sitten se ohjaajan suurin moka, videoltakin näkee hätäilyn kun tajusin vieneeni putkelle ihan liian pitkälle enkä ehtisi valssaamaan ennen rengasta. Olisi pitänyt vaan väkisin tunkea se valssi vaikka miten myöhässä, koska tuo tekemäni hätäratkaisu oli aivan älytön. Ei vaan ole rutiinia tarpeeksi että pystyisi lennosta muuttamaan suunnitelmaa.

Tiesin että keppien jälkeinen hyppy on haastava, kun takana ei enää ole muita esteitä niin Jepsu ei noita vielä osaa ilman huolellista ohjausta. Sitä sitten tahkottiin mutta saatiinpa onnistumaan. Valssi ennen keinua myöhässä mutta voi miten hieno keinu! Lopussa taisi tulla vielä yksi rima alas.

Tuntuu niin hienolta että on päästy kisaamaan ja Jep tekee tosi tarkkaa työtä. Oli tulos sitten mikä tahansa niin parasta on kun heti radan jälkeen koira ei näe muuta kuin minut :)