Levojärven maneesi Porvoossa testattu Jepsun kanssa. Juu ei ihan paras kisapaikka meille sekään. Läheltä piti etten luovuttanut heti kisapaikan nähtyäni: lämmittelyesteet suoraan lähtöpaikan ja maalin edessä, kulku maneesiin kapeaa väylää kisaradan vierestä. Onneksi iso haitariovi avattiin, yksi murhe vähemmän.

Jep ei ole aikaisemmin ollut hevosmaneesissa, joten kakkosten rataa rakennettaessa kävin kokeilemassa muutamaa hyppyä. Ensin Jep liukastui hypyn jälkeen ja mitä se sitten tekikään - karkasi radalle! Olipa noloa.

Lähtötilanne ahdisti ihan hirveästi, lämmittelijät suoraan takana, mitä jos Jep päättääkin kurvata lähdöstä sinne. Turha pelko, Jep tuijotti meitä edeltävää eikä kiinnittänyt mitään huomiota takana oleviin koiriin. Radan alku sujui hyvin, mutta tuli testattua, että oma pää ei vielä kestä liian montaa häiriötä: kun ekalla radalla keinun jälkeen tuli kielto, meni ohjaukseni ihan sekaisin. Pussin jälkeen oli tarkoitus lähettää hypylle ja valssata muurin jälkeen, mutta löysinkin itseni valssaamasta jo pussin jälkeen. Meni ihan hapuiluksi, onneksi Jep haki hypyt hyvin itse. Puomin jälkeen ei meinannut sitten viimeinen hyppy löytyä, olisi pitänyt malttaa pitää puomilla pitempään.

Hirveän lepsu linja tälläkin tuomarilla kun ei tuominnut kieltoa ihan selvästä paikasta keinun jälkeen. Päivän ekalta radalta tulokseksi nolla, sijoitus 2. ja LUVA. Ratavideo.

Toinen rata oli myös hyvä testi omalle päänupille, liian monta häiriötä Marille :) Tiesin puomille menon meille haastavaksi, samanlaista oli tehty Inan treeneissä usein enkä ollut kertaakaan saanut ensimmäisellä yrityksellä onnistumaan vinoa puomille menoa kun putki on vieressä. Tuohon ohjauksen epävarmuuteen kun yhdisti vielä pelon että Jep luikkii lähdöstä omille teilleen niin eihän siitä voinut tulla muuta kuin epäonnistunut alku.

Yllätyksekseni puomille päästiinkin heti ekalla yrittämällä, mutta puomin alastulokontaktilta Jep varasti. Pysähtyi kyllä mutta lähti liikkeeni mukaan. Hetken mietin että mitä teen mutta päätin jatkaa, saa nähdä kärsinkö päätöksestä tulevissa kisoissa.

Ohjaus lässähti tuosta puomin alastulosta. A:lla päätin pitää kunnolla, se menikin ihan ok, enemmänkin olisin voinut vaatia. Muurin jälkeinen putki olisi pitänyt ohjata kunnolla, Jep on tosi tarkka rintamasuunnasta. Kepeillä testasin sivuetäisyyttä, jälleen olisi voinut irrota vielä rohkeammin. Tältä radalta tulokseksi 15 ja tylsä olo. Ratavideo.

Ennen näitä Porvoon kisoja kaikki kisaradat Jepsun kanssa ovat sujuneet hallitusti juuri niin kuin on pitänyt mutta nyt ei tuntunut lainkaan siltä eikä nollasta huolimatta jäänyt onnistunutta oloa. Itseäni saan syyttää ja sitä etten luota koiraan, hienostihan se keskittyy.

Se kisaamisessa on kivaa että paljastuu mitä pitää treenata. Tuo hypyillä kieltäminen on tuttu juttu ja sitä yritetään joka maanantaiaamu korjata, mutta nyt pahimmalta näyttää putkien jälkeen kaarrattaminen. Onneksi tuota on helppo treenata, tuntuu jo että kun yhdellä treenikerralla palkkaili ahkerasti putkesta kääntymisestä niin seuraavissa oli käännökset jo huomattavasti nätimpiä.

Huomenna taas kisataan, toivottavasti ei ole vikat kisat kakkosissa :)