Maanantaina treenattiin agilityä ilman käsiä. Minä taisin olla se suurin vastarannankiiski inttämällä esim. että miten muka onnistuu valssaus kädet selän takana kun eihän siinä silloin ole ohjaavaa kättä. Väärässä olin. Ei niitä käsiä näköjään tarvi, hartialinja kertoo koiralle oleellisen. Ilman käsiä pystyi paremmin keskittymään vartalon suuntaan. Olen epäselvä käsien kanssa, joten Jepille ja minulle tämä ohjausharjoitus sopi tosi hyvin. Videopätkä treenien lopulta, vauhti vähän jo hiipunut. Näkyypä muuten hyvin miksi Jep empii putkille menoa, ohjastaja aika taitavasti estämässä.

Keskiviikkona päästiin Jepin kanssa tuuraamaan omatoimivuorolle Vuokkosille. Oli hauska päästä välillä myös hallin kisapäätyyn treenaamaan. Harjoittelun aiheena putki-puomi-erottelu, pituus, avokulma kepeille ja poispäinkäännös/leijeröinti keppien jälkeen.

Putki-puomi: Suoraan lähestyttäessä puomille meno ihan ok, "takaviistosta" tullessa sujahti aina putkeen. Harjoituslistalle puomille meno kulmasta kuin kulmasta ensin ilman vauhtia, sitten kun tuo alkaa sujua niin mukaan vauhti ja oma liike. Nyt laitoin namin ylösmenolle ja lähetin puomille, Jep meni vinosti puomille hakemaan namin. Pituuden keppi puomin viereen jotta Jep joutuisi suoristamaan linjan itse, mutta Jep luulikin että jutun juju on mennä puomille sen pituuden kepin yläpuolelta. Puomin ylösmeno on siis ihan unohtunut.

Pituudelle tultiin vinosti ja viimeinen palikka kaatui pari kertaa, palkkailin muutaman kerran kunnollisesta hypystä. Keppien avokulmaan meno hieno, keppien jälkeen poispäinkäännös onnistui hyvin.

Tykkään niin kovasti tästä että Jepin kanssa löytyy aina uutta ja uutta treenattavaa :) Kunpa pääsisi useammin treenaamaan!