Huolestuttavaa, olen huomannut että nykyään telkkaria katsoessa surffailen koirablogien sijaan puutarhablogeissa. Eräänlaiseksi puutarhablogiksi tuntuu tämäkin muuttuvan aina näin kesän kynnyksellä. Jospa kuitenkin myös jotain agikuulumisia.
 
Kevättalvella treenattiin kolmesti viikossa, kuinka voikin kaksi agitreenikertaa viikossa tuntua näin vähältä. En ole saanut aikaiseksi lähteä Ojankoon omatoimitreenailemaan. Treeni-into ei ole kovin korkealla kun tietää että kisamahdollisuudet mustavalkoisen kanssa ovat rajoitetut näin ulkokaudella. Mutta hirveästi on edistytty häiriön kestossa: kahdet ulkotreenit Ojangossa jo takana, molemmilla viereisillä kentillä myös treenit menossa eikä koiralla mitään ongelmia keskittymisessä, ohjaajalla kyllä. Itse asiassa on päästy nuo molemmat treenit niin että Jep ei ole möykännyt lainkaan, aika hurjaa. Avainsana on kuri, yhtään en saa lepsuilla.
 
Sitten siihen puutarhabloggailuun. Olen jumittunut tiettyihin kesäkukkalajeihin, tottumuksesta jo ruksaa ne varjossa viihtyvät lajit kun tilaa Ansarilta kesäkukat: uudenguineanliisa, ruusuliisa, lumihiutale, muratti. Lisäksi pitää saada japaninkelloja ja muutama surfinia siihen seinämälle johon aurinko porottaa edes vähän pitempään. Pitäisi varmaan töistä sokkona tilaamisen sijaan siirtyä tuhlaamaan puutarhamyymälässä niin saisi enempi niitä värejä joita haluaisi ja voisi edes vähän suunnitella. Erityisesti petyin amppeleihin (japaninkello-lumihiutale-mix sekä lumihiutale). Yleensä Ansarin amppelit ovat komeita jo tässä vaiheessa, mutta nyt pitää odotella tuuhistumista. Väriä eivät nuo amppelit tänä vuonna tuo, seka-amppelissa japaninkello on valkoista, lumihiutale hentoa sinistä.


Suloistakin suloisempi surfinia.
 


Orvokit sentään kukkivat runsaasti.
 
Kasvilaatikossakaan ei pääse kokeilemaan juuri mitään uusia lajeja kun viime vuodesta jääneet siemenet itävät sen verran hyvin ettei uusille testailuille jää hirveästi tilaa. Uutena kokeiluna kylvin villirukolaa kun sain vinkkiä että se ei houkuttaisi niin paljon tuhohyönteisiä. Lisäksi kylvin vallan ihastuttavaa sinisilkkikukka, hirmuisen hentoja taimia pukkaa, saa nähdä hukkuivatko kastellessa.


Ruohosipulin kukkia odottelen innokkaasti. Tilli on viime vuonna siementänyt onnistuneesti ja levittäytynyt melkein koko kasvilaatikon leveydeltä. Samoin korianteria puskee sieltä täältä. Suurin yllätys oli sitruunamelissa, jota en saanut itämään viime kesänä mutta nyt sen rivin kohdalla kasvaa terhakka sitruunamelissan taimi.
 

Miksi piti sataa juuri silloin kun tulppaanit avasivat kukkansa? En istuttanut viime syksynä uusia kukkasipuleita, mutta muutama Angelique nousee vielä.
 


Samoin kävi Narcissus triandrus 'Thalia':lle, sade sai nekin kumartamaan.
 
Ensi syksynä pitää muistaa istuttaa jotain aikaisemmin kukkivia sipulikasveja ainakin poimulehtien keskelle.
 
Mitä opin kesäkukkasatsia istutellessani? Huovinkukka ei kestä koiranpissiä, pikkupojat...