Muissa blogeissa on ollut hyvin hauskoja kirjoituksia siitä millä hakusanoilla blogiin on päädytty. Sattuneesta syystä meidän treeniblogi taitaa olla enemmän kukkaongelmaisten kuin koiraihmisten suosiossa :) Kukaan kotipuutarhuri tuskin kuitenkaan on saanut apua siihen miksi ”ruusuliisa ei kuki eikä kasva”, miksi ”ruusuliisan nuput putoavat”, miksi ”huovinkukan lehdet kuivuvat” tai miten pääsee eroon ”daalian härmästä”.

No, jos joku vielä noilla hakusanoilla blogiin eksyy, niin yritetään auttaa.

Minulla ruusuliisa kukkii ja kasvaa. Todistusaineistoa:

 
Ruusuliisa tarvii vettä, vettä ja vettä sekä ravinteita. Parvekelaatikko on taivaan alla, ja kun tänä kesänä vettä on taivaalta tullut niin en ole kauheasti kastellut. Niinpä yhtenä päivänä oli laatikollinen ihan lurpallaan ja kappas, nuput putoilivat. Runsaasti vettä ja elpyivät. Myös amppeli on pudotellut nuppujaan kun on päässyt kuivahtamaan. Nuppujen putoamisella ja kastelulla on siis selkeä yhteys. Mulla on ruusuliisat aina olleet ihan varjossa mutta silti tuntuu etten ole saanut niitä ikinä kärsimään liiasta kastelusta.

Meillä huovinkukka ruskisti lehtensä kun pojat kävivät nostamassa jalkaa siihen. Jos sinulla ei ole koiraa niin sitten en osaa auttaa huovinkukan kanssa. Muuten kuin sanomalla että sekin tarvii hurjasi vettä. Juoppo.

Daalian härmä on inhottavaa, ja olen itse ratkaissut sen ongelman niin että en enää kasvata daalioita :/ Tai varmaan kasvattaisin jos nykyinen piha ei olisi noin varjoinen kuin on. Suosittelen Baymat ultraa härmän vaivaamille, kyllä siitä jotain apua saa.

t. toimistopuutarhuri :)