Ne jotka ovat nähneet Jepsun ja minut agiradalla tietävät, että meno on töksähtelevää. Jep: Saankomennä,aiensaa,aisaansittenkin. Tavoitteena on sujuva agility. Osaan jo hyvin lukea radalta kohdat joissa Jep tulee töksähtämään mutta en ole tiennyt miten ohjaisin niin että välttäisin töksähdyksen. Nyt olen jo oppinut miten pitäisi ohjata jotta ei töksähdä mutta en vielä osaa käytännössä ohjata siten. Hyvä alku kuitenkin.

Eilen Sepon treeneissä opittua: Jep seuraa polvia. Jos polvi ja käsi ovat irtoamistilanteessa ristiriidassa niin kädellä ei tee mitään. Kun haluan saada Jepin irtoamaan esteelle edelleni, ei polvi voi pysähtyä ennen kuin Jep on mennyt polvesta ohi vaikka käsi kuinka huitoisi etenemään. Ahaa-elämys. Lähetyksen jälkeen pitää tulla ainakin se yksi askel jonka aikana koira ohittaa minut.

Jep on oppinu irtoamaan hienosti kun käsi niin ohjeistaa. On kuitenkin tilanteita, joissa käsi ei voi ojentua täysin suoraksi eteen koska muuten koirakin menee liian pitkälle eteen. Kädelle pitää kuitenkin saada jonkun verran liikettä jotta  Jep lähtee irtoamaan. Näissä tilanteissa käden pitää ojentua jo taakse ja ottaa koira sieltä asti mukaan. Toinen ahaa-elämys, olenkohan koskaan juossut käsi takana muissa kuin persjätöissä?

Kolmas ahaa-elämys: tilanteissa joissa Jep tulee käteni alta se ei näe ylhäällä olevaa kättä ja jää arpomaan lähes aina. Näissä tapauksissa käsi reilusti alas ja koira mukaan.

Todennäköisesti jokunen muukin kouluttaja on näitä minulle yrittänyt vihjata mutta NYT ymmärsin. Vihdoin.

Lisäksi tuli todettua että Jep lukee ajatuksia, koska muutama jumitus saatiin aikaiseksi kun vain ajattelin hypyn jälkeistä vastaista kättä. Tai ehkä hyvin vähän ennakoin.

Suurin osa 3-luokan agilitykoirista on varmaan sellaisia että niitä pystyy ohjaamaan hyvin monella eri tavalla. Päästiinhän me Jepin kanssa töktök-ohjauksella jollain ihmeen kaupalla kolmosiin mutta nyt yritän kehittää ohjaustapani sellaiseksi että ei aina oltaisi se hitain nollan tehnyt koirakko. Onkohan tässä joku ristiriita, muut opettaa koirilleen erilaisia ohjaustekniikoita mutta minä yritän opetella itse ohjaamaan niin että Jep ymmärtää. Tavoitteena sujuvuus.