Juuri kun oli käynnissä kova pohdinta että uskallanko ilmoittaa Jepin jo kisaamaan, osataanko me, niin keskiviikon Sporttistreenit ei tulleet ihan parhaaseen saumaan. On saatu Sepon treeneissä yleensä luukuttaa sujuvaa suoraviivaista vauhdikasta rataa, nyt oli jo heti alkusuora sellainen että tiesin etten osaa ohjata, alkusuoran jälkeisistä kiemuroista puhumattakaan.

Treenit videona

Pakkovalssi alkuun, ok, siitä olisi pitänyt selvitä. Tässä tuli taas esiin ne ylävartalosta puuttuvat lihakset. Jos jalkojen pitää osoittaa eri suuntaan kuin rintamasuunnan niin tämä pökkelö ei vaan taivu. Eli se ohjaus pitäisi saada tehtyä koko yläkropan kääntämisen avulla, pelkkä käsi ei riitä Jepille.

Suoran putken jälkeinen hyppykuvio lähti sujumaan yllättävän hyvin sen jälkeen kun Seppo muistutti päkiöillä liikkumisesta. Koko jalalla lompsiessa ei toivoakaan liikkua näppärästi alta pois. Meinasin sotkeutua jalkoihini mutta jee, ehdin kuin ehdinkin alta pois.

Oikean takareunan mutkaputkella myös tärkeä muistutus: älä saata liian pitkälle. En ollut osannut edes ajatella että sen putken jälkeen olisi kiire, eikä siinä mikään kiire tullutkaan kun ei turhaan saatellut.

Pituudella piti muistaa lähteä ajoissa liikkeelle, ei saanut odotella. Tosin Jepin kanssa oli melkein parempi että vähän odottelin pituudella jotta Jep pääsi minusta ohi ajoissa eikä vasta siinä vaiheessa kun jouduin pysähtymään ennen hyppyä. Periaatteessa pituudella olisi ollut kiire ohjaamaan välistävetoa, mutta tässä(kin) Jep on vähän erikoistapaus, välistävedot on sillä niin vahvoja että onnistuu kauempaakin ohjaten.

Jos viikon takaisissa treeneissä oli liikaa aikaa niin näissä treeneissä aika sitten loppui kesken. Olisin halunnut päästä kokeilemaan uudestaan A:ta edeltävää takaaleikkausta. Jep on kuitenkin hyvin edellä mutta oma kiihdytys jää varmaan puuttumaan kun jää pyörimään hypyn eteen.

Jäi harmittamaan se että Jepille tyypillisiä hyppyjumituksia tuli tällä radalla niin monessa kohtaa. Onneksi kaikille löytyi syy ja sain ohjausta korjaamalla onnistumaan. Esim. alussa suoran putken jälkeinen hyppy parani huomattavasti kun pidin koiranpuoleisen hartian alhaalla. Rintamasuunta, hartiat, jalat... alkaa olla jo liian monta liikkuvaa osaa :)

Niin ja ne kisat... Sen verran jänistin että kolmesta startista mennään vain kaksi. Jännittää.