Pitkä aika ehtinyt kulua edellisestä päivityksestä. On eletty ihan normaalia arkea treeneineen, kisoineen ja kisaturismeineen. Normaali arki on parasta, niiiin ihanaa kun ei tarvi tuijottaa yhden jalkaa ja voi käydä lenkillä koko lauman kanssa.

Kir sai maaliskuun alussa terveen paperit fyssarilta: ”Tarkistetaan liikeradat ja lihasten kunto. Näissä ei huomautettavaa. Oikean takajalan lihakset aavistuksen kireämmät kuin vtj sopien alun suurempaan painonkannatteluun. Nyt kantaa painoa tasan, nousee takajalkojen varaan sekä pysyy hyvin tasapainolaudalla myös etutassujen nostoissa. Koko koira laudalla painon jakautuminen hyvää, ei horju ja korjaa painoa kaikille jaloille. Askellus tikapuilla suorana, kääntyy hyvin molempiin suuntiin. Paluu normaaliin arkeen tasaisesti liikkumista lisäten. Vähitellen myös agitreenit sallittuja.”

Varsinkin tuo hoitokertomuksen viimeinen lause saa minut melkein pillittämään onnesta :) Agitreenejä on pikkuhiljaa aloiteltu, putkeen on tutustuttu kotona kun Royal Canin -säkin mukana sai näppärän putken. Siivekkeitten läpi on juostu lelulle ja kokeiltu putkea myös hallilla.

Ehdin muodostaa itselleni mörön siitä että Kirppa haistelee hallilla paljon, tuntui ettei se keskittynyt lainkaan. Hyppysuorat meni hyvin kun palkka oli odottamassa mutta ilman palkkaa sillä ei ollut minkäänlaista ajatusta siitä mistä sen palkan saisi ja meni ihan haahuiluksi. Niinpä tänään menin hallille ihan vain naksutellakseni hyppyä. Kotona oli pohjustettu juttua naksuttamalla katuharjan varren yli kulkemisesta ja hallilla Kir alkoi heti tarjota riman yli kävelemistä. Äkkiä päästiinkin jo siihen että kuljin hypyn vierestä ja Kir kiihdytti hypyille eikä juossut ohi niin kuin oli odottavan lelupalkan kanssa saattanut tehdä. Ihan mahtavaa miten Kir alkoi tarjota hyppyjä, se piti todella kutsua pois kentältä, se olisi vaan halunnut jatkaa. Näytelmätreeniä tehtiin myös, naksutin on myös siihen oiva apuväline. Eikä muuten haistellut kertaakaan koko treenituokion aikana, Kir taitaa fanittaa naksuttelua yhtä paljon kuin minä :)

Jep on saanut treenata ahkerasti ja kisattiinkin kertaalleen oman seuran kisoissa. Radat ei olleet helpoimmasta päästä mutta silti, kylläpä olin HUONO! Vikalla radalla ei tehty ratavirheitä mutta aikavirhettä tuli pari sekuntia kun mulla oli mielenkiintoiset ohjaustekniikat kuten tuplavalssi kohdassa jossa ei edes tarvittu valssia. Jospa saisi edes kerran kisoihin saman fiiliksen joka on treeneissä, rohkeaa ohjausta koiraan luottaen. Koska koirahan on taitava eikä todellakaan niin hidas mitä yliajat antavat ymmärtää. Kisaaminen Jepin kanssa ei vaan ole mun juttu, otan liikaa häiriötä siitä kaikesta mitä se saattaa tehdä – ja mitään niistä se ei ole koskaan tehnyt. Jos joku haluaa kisalainaan kurittoman mutta radalla kuuliaisen mustavalkoisen niin täältä saa :)

Loppuun vielä muutama kuva Kirpan ensimmäisestä vapaanakirmailusta Oton ja Roopen kanssa.

IMG_4506-normal.jpg
Kaikki pikkupojat samassa kuvassa

IMG_4522-normal.jpg
Isä ja poika

IMG_4502-normal.jpg
Kir niiiiiin kauniina