Kirpasta on tullut oikea mätsärikonkari. Kuukausi sitten aloitettiin KKK:n järjestämästä mätsäristä jossa kaikki pennut oli samassa luokassa ja niitä olikin ihan hurja määrä, taisi olla jotakuinkin 60 pentua. Kir esiintyi vallan mainiosti ja sai punaisen nauhan, valittiin punaisista kuuden joukkoon mutta ei sijoitusta. Siitä se sitten lähti.

Kirpan siskon omistajalta sain muutaman kuvan siskosta ja sen veljestä KKK:n mätsärissä:

Kir%20ja%20Tilda%20KKK%20543729_10151435Tilda%20ja%20Kir%20KKK%2058578_101514353

Kir%20KKK%202013%20575751_10151435314853
Näin hienosti Kir edusti Kirkkonummella.

Pääsiäisenä käytiin Järvenpäässä ulkomätsärissä, onneksi oli aurinkoinen keli. Pennut oli jaettu koon mukaan isoihin ja pieniin, pieniä pentuja oli 20. Taas tuli punainen nauha ja hienosti sijoitus 2. Tästä on muistona muutama kuvakin.

IMG_4672-normal.jpg

IMG_4673-normal.jpgIMG_4676-normal.jpgIMG_4678-normal.jpg
Kuvausvaiheessa Kir ei enää millään olisi jaksanut poseerata ja tallottiinkin melkein voittaneen pekingeesin karvoille kun otettiin asentoa uudestaan ja uudestaan.

Viikko sitten lähdettiin Viikkiin mätsäriin joka keräsi hurjan määrän varsinkin isoja aikuisia. Pennut oli täälläkin jaettu isoihin ja pieniin, pieniä pentuja taisi olla n. 40. Nyt Kir sai sinisen ja lopulta sijoitus 4.

Viikki%20Kir%2046644_10151507384864731_8

Minä kun halusin vain päästä treenaamaan pöydällä oloa ja nauttimaan kauniisti esiintyvästä koirasta niin nuo sijoitukset tuli iloisena yllätyksenä. Pöydällä seisominen on kehittynyt kovasti, kauniisti antaa kopeloida ja katsoa hampaat.

Seisomista on treenattu naksun kanssa ja Kirkkonummella se sujuikin ihan uskomattoman hienosti treenimäärään nähden. Viikissä Kirppaa sitten kiinnostikin viereisen kehän tapahtumat enemmän kun sinisten kehän aikaan viereisessä kehässä juoksivat isot koirat. Hyvää treeniä oli ja pitää kehitellä näytelmäkehiin mukaan joku pieni vinkulelu kun nami jäi niin kakkoseksi muille koirille.

Tänään oli Jepsun vuoro päästä kisailemaan, kisattiin Riihimäellä kolme rataa. Taas joudun toteamaan miten surkea ohjaaja olin. Ajoitukset ja rytmitykset ihan pielessä, Jep jumitti ja kyseli.

Kahdella ekalla radalla tuli samanlainen virhe: putkesta tullessa Jepin ja mun välissä oli hyppy joka olisi pitänyt suorittaa mutta Jep juoksi hypyn ohi. Ekalla radalla oli muka kauhea kiire tekemään pakkovalssia, tokalla radalla Jep tuli putkesta liian pitkälle enkä saanut enää kääntymään hypylle. Kummassakaan kohdassa en katsonut koiraa enkä ehtinyt reagoida ajoissa. Eka rata päättyi hylkäykseen kun Jep valitsi putken puomin sijasta. Putki ei ollut lähelläkään, en arvannut että Jep olisi noin valinnut joten en korjannut koiran linjaa kunnolla kohti puomia. Tokalta radalta tulos 10 kun hypyn ohijuoksun lisäksi putosi ensimmäinen rima. Kolmannelta HYL kun Jep aloitti pujottelun 3 kertaa väärin?!? Tosi outoa koska Jep on hyvä pujottelija. 90 asteen umpikulma kepeille ei sitten millään onnistunut, ensin Jep meni kaksi kertaa tokaan väliin ja sitten yritti jos se kelpaisi että eka keppi jää oikealle, meni reppana ihan sekaisin. Vasta neljännellä yrityksellä osui oikein.

Jos jotain hyvää pitää radoista etsiä niin lähdöt onnistuivat eli Jep pysyi istumassa. Riman hallissa on niin hyvät näkösuojat että Jep ei vetänyt hirveitä kierroksia lähdössä kun ei nähnyt edellä menevää koiraa. Ekalla radalla plussan puolelle jäi leijeröinti kepeillä ja kolmannella radalla onnistunut takaakiertopyöritys heti toisena olevalle hypylle (tosin se rima sitten putosi kun hihkuin pyörityksen onnistumista...). Keskimmäiseltä radalta ihmeen hyvä etenemä, 3,99 vaikka esteen ohijuoksuun meni reilusti aikaa.

Ehkä nyt jo uskon että jätetään kisaaminen niille taitavammille...