Ollaanpas me maltettu olla pitkään hiljaa. Tuntuu että nuo yhdistyshommat, siis HSKH ja kennelpiirin agilityjaos, ovat istututtaneet koneen ääressä urakalla eikä niitten tuikitärkeitten (niin kenen mielestä...) velvollisuuksien hoitamisen jälkeen ole jaksanut omia juttuja enää puuhailla.

Oton kanssa käytiin päättämässä kisavuosi Porvoossa kahteen turhaan hyllyyn ja sitä edellisissä kisoissa tehtiin kiintiönolla. Tuleva kisavuosi korkataan viimevuotiseen tapaan Ahvenanmaalla, odotan reissua innolla! Siellähän on sitäpaitsi vaikka kuinka monta hyppäriä, eli ilman nollia ei suostuta tulemaan kotiin, nih.

Jepin kanssa on käyty treenaamassa agia kerta viikkoon. Oikein naurattaa miten hitaasti on edetty, mutta eipä meillä toisaalta ole mitään suuria tavoitteitakaan. Puomilla koin ahaa-elämyksen, Jep taitaa osata sen! Puomi-käsky tarkoittaa pysähtymistä etujalat kontaktipinnalla, takajalat maassa, kiipee-käsky antaa vasta luvan jatkaa. Käskytin kerran huolimattomuuksissani puomi-kiipee, ja Jep, joka AINA ennen oli pysähtynyt kontaktipinnalle, teki hienon läpijuoksuylösmenon! Ei voi uskoa että tuo mustavalkoinen oikeasti osaa :) Pikkuhiljaa olen alkanut tehdä kontakteja myös palkkaamatta, ja ainakin vielä sujuu hyvin.

Pikkupoikien ruokatavoissa on tehty suuria muutoksia, nykyään pikkuisillakin on ruoka-ajat eikä enää mitään seisovaa pöytää. Otto, joka ei ole koskaan ollut ahne oman ruokansa suhteen, odottaa nykyään täpinöissään ruokaa. Oton kohdalla ei voi puhua kiloista, mutta grammoja on pudonnut. Ruoka-aikaan on opeteltu Oton kanssa odottamista, jospa sen saisi siitä joskus siirrettyä myös agikentälle.

Oton kanssa on päästy liitotreeneihin parhaimmillaan kolmesti viikossa, ja ainakin pujottelussa tehotreenin tuloksen huomaa. Sporttikoirahallilla on hyvä treenata pujottelua ja erilaisia kulmia, sitä että itse jää taakse tai välissä on joku este. Nyt olen saanut Ottoa jopa lähetettyä kepeille niin että väliin on jäänyt toinen este. Ihanaa päästä niin usein treenaamaan.

Luvassa mukana viikonloppu. Lauantaina Savikon Sepon agitreenit ja sunnuntaina Messariin tuhlaamaan. Jospa jossain välissä ennättäisi videokameraa tyhjentää, taitaa olla aika liuta sekä omia että treenikavereiden ratoja purkamatta.