Sunnuntaina saatiin harvinaista herkkua: Jepsun kanssa täysipainoiset agitreenit! Tarkoittaa siis sitä, että sunnuntaiaamupäivänä Ojangossa ei ollut muita kuin meidän ryhmä, ja meiltäkin paikalla vain Oiva ja Hukka Jepsun lisäksi.

Treenikaverimme Hinni on yleensä jaksanut piirustaa treeniratoja blogiinsa, mutta nyt kun Hinni ei ollut paikalla päätin minä ryhdistäytyä. Tämmöistä rataa tehtiin Johannan johdolla:

1276197235_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jepsu otti yllättävän paljon häiriötä treenikavereista, sen verran keskittyminen herpaantui että Jep kiersi kakkosesteen ensin kokonaan. Sen jälkeen saatiin alku putkelle saakka sujumaan aina hyvin. Erityisen tyytyväinen olen siihen, miten hyvin Jep lähti kiertämään 3-hyppyä takaa, ehdin hyvin ohjaamaan putkelle joka ei ollut ihan tyrkyllä nelosen jälkeen.

Kutosella alkoivat vaikeudet. Sain Jepsun ensin irtoamaan putkelta 6-hypylle ja pääsin valssaamaan muurin taakse, mutta Jep kaahotti muurin ohi. Täysikorkuinen muuri varmaan vähän kauhistutti. Otettiin sitten muuri muutaman kerran pelkästään ja uusi yritys. Tällä kertaa en saanut Jepsua enää irtoamaan kutoselle. Helpotettiin ohjausta niin, että lähetin 5-putkeen ja juoksin vastaanottamaan 6-hypyn taakse.

9-hypylle takakautta törkkäisy onnistui joka kerta hyvin.

Olin ihan varma, että 11-putken jälkeen Jepsu kääntyy väärään suuntaan (juu juu, luotto koiraan ihan sata...) mutta Jep osasikin kääntyä hienosti ja tiukasti oikeaan suuntaan, jee! Olin vienyt A:n alastuloon namin odottamaan, ja kun en ohjannut kunnolla 12-putkeen, niin Jep kävi tekemässä A:n. Uusi yritys ja sama homma, A:n alastulon nami veti liikaa. Tässä vaiheessa pääsi Jepsu tauolle kun keskittyminen oli tiessään.

Seuraavalla yrityksellä jätin A:n alastulosta namin pois, ja saatiin putkesta putkeen meno onnistumaan. Eikä me mitään namia edes alastuloon tarvittu, joka kerta täydellinen alastulo! Mistä se on sen oppinut?!? Luotto koiraan jälleen kerran ihan sata kuten huomaatte ;) Vähänkö nautin siitä, kun voin ottaa sivuetäisyyttä A:lla ja kääntää pienellä liikkeellä A:n alla menevään putkeen, vaatisi Oton kanssa ihan erilaisen ohjauksen.

Suunnitelmana oli ohjata A:n jälkeinen hyppy liikkumalla itse putken ja 13-hypyn välistä, mutta tällä kertaa Jep ei irronnut ja oli pakko itse juosta hyppyjen välistä. Olisi pitänyt targetilla vahvistaa irtoamista mutta ei tullut siinä tilanteessa mieleen. Ihan hyvin saatiin kohta kuitenkin onnistumaan, tein persjätön 17-18 väliin.

18-19 putkeen-putkeen oli vaikea. Liikuin itse aina liian pitkälle ekan putken aikana, jolloin oma liike ei yhtään auttanut koiraa toiseen putkeen. Piti todella odottaa että koira on tulossa ekasta putkesta ulos ennen kuin lähti liikkumaan kohti toista putkea.

Loppusuora vedättämällä oikealta puolelta oli vaikea, vika hyppy meni helposti ohi. Paremmin loppusuora sujui vasemmalta puolelta kun antoi kauhean kirittämisen sijaan koiran irrota eteenpäin. Ollaan tehty ihan liian vähän vedättämistä, huomaa ettei Jep hae esteitä juuri ollenkaan kun olen edellä.

Tiistaina Jep pääsi tekemään puomia pari kertaa, hihnassa tosin kun naapurikentillä treenattiin. Puomin alastulossa oli ensin nami, mutta sitten jätin namin pois ja mitä käykään, jos mahdollista niin parempi alastulo kuin namin kanssa. Täysiä puomin alastuloon maahan katsoen, pysähdys ja sitten katse minuun. Pari kertaa sain vapautettua alustulolta leluun, sitten taas keskittyminen herpaantui naapurikenttien suuntaan. Siinä vaiheessa pitäisi lopettaa, mutta otin vielä pari kertaa namipalkalla, hyvin sujui häiriöstä huolimatta, mutta ei niin täydellisesti kuin toivoisin. Mulla on päässäni kuva ihannepuomista ja pari kertaa tiistaina Jep teki juuri sellaisen :)