Onneksi pääsi lauantaina treenaamaan vauhdikasta ja helppoa suoraa pätkää kun perjantain ryhmätreeneissä treenattiin takaaleikkausvoittoisesti eikä Jepsu taaskaan lähtenyt kunnolla irtoamaan. Tai kai Jepsu irtoaisi, mutta oma ohjaus on vajavaista. Puolikkaita keppejäkin yritettiin perjantaina, mutta Jep juoksi vain vierestä. Tohkeissaan kyllä yritti mutta ei ole pujottelu suorilla kepeillä vielä lähelläkään onnistua.

Perjantain treenipätkä olisi varmasti sujunut valssaillen, mutta takaaleikaten ”sivusuuntaan” Jep jäi tosiaan vain pyörimään eteen ja kysymään. Oli välillä jo ponnistamassa hypylle mutta kielsi kun omaa linjaa oli pakko suoristaa.

Uutena juttuna treenattiin takaakiertoa hypylle kiepsauttamalla, en osaa nimetä ohjausta. Ennen hyppyä haltuunotto ja siitä heitto, vähän kuin poispäinkäännös hypyn taakse. Jep luki tuon ohjauksen hienosti.

Lauantaina Jep pääsi vähän aksaamaan pikkukoirien siivellä. Treenattiin takaakiertoniistopersjättöä, sujui yllättävän hyvin. Puomilta hypyn kautta takaaleikkausta putkeen, ei ammu putkeen niin kuin haluaisin, putkia pitää nyt treenata. Ei kiellä mutta jää kuitenkin vähän liian paljon kysymään että saako mennä.

A:n Jep on alkanut mennä niin kovaa, että tuppaa valumaan alastulolta. On myös siinä ja siinä että varastaako jatkamaan rataa A:n alastulolta, mun pitää olla tarkkana. Ollaan niin hyvällä mallilla kontakteissa ettei parane lipsua.

A:n jälkeen rengas oli ihan helppo juttu, huh.

Lopuksi treenattiin vielä irtoamista ja kauempaa ohjaamista, siinä tuli hyvin eroon Oton ja Jepsun ero. Tarkoitus oli ohjata putkesta puomin alle menevään putkeen niin ettei vaan päässyt ohjaamaan lähelle putkeenvientiä eikä puomin toiselle puolelle putkenjälkeistä muuria. Oton kanssa sain tehdä hirveästi töitä että sain sen irtoamaan putkesta putkeen, putkenjälkeisen muurin Otto sen sijaan haki hyvin. Jepsulle kuvio oli helppo, onhan näitä Johannan ohjauksessa treenattu useasti. Alla Sannan ottama loistava kuva!

1287337861_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
(c) kepeataival.fi / Sanna Paasivirta

Oton kanssa oli kiva treenata, mutta on sen kanssa meno vaan niin kovin paljon kiivastempoisempaa kuin Jepsun kanssa kun eivät kontaktit anna minkäänlaista lepohetkeä. Oton keinu oli suorastaan upea, onnistuisipa kisoissakin noin varmasti! Kepeillä jouduin taas toteamaan että sivuetäisyys + taakse jääminen ei vaan onnistu. A:n kontaktille on ruvettava tekemään jotain, niinpä testataan palkkaa noin metrin päässä A:sta, siten Otto tuntui juoksevan A:lla alemmas.

Tämä viikko olikin Jepsulle superaktiivinen treenien suhteen, ensi viikolla saa mustavalkoinen tyytyä yhteen kertaan.