Jep täytti maanantaina 19.3. neljä vuotta. Vastaanottoa ei järjestetty, koska synttärisankari vietti juhlapäiväänsä treeneissä.

Aamulla Sporttikoirahallin omatoimitreeneissä halusin päästä kokeilemaan kisoissa hankaluuksia tuottaneita juttuja, eli putken kautta hypylle niin että olen kaukana hypyn takana vastaanottamassa. Kerran taisin saada Jepsun tulemaan hypyn ohi kun valssi oli myöhässä, mutta muuten ei ongelmia.

Lisäksi tehtiin takaakiertoa pakkovalssilla ja saksalaisella. Saksalaista en saanut kunnolla onnistumaan. Jep lähti hyvin takaakiertoon ja pääsin liikkumaan alta pois, mutta suurimmaksi ongelmaksi tuli saada Jep hyppäämään hyppy, se oli kovasti tulossa liikkeeni mukana ohi. Muutaman kerran kun heitin lelua niin saatiin homma toimimaan paremmin.

Maanantain treeneissä Vuokkosilla olisin voinut valita helpompia ohjausvaihtoehtoja mutta halusin päästä treenaamaan mulle niin kovin vaikeata ajoitusta. Putkesta tultaessa piti tulla putken suun kanssa samassa tasossa oleva hyppy putken puolelta, siis takaa, koska putkesta ulos tullessa kurvi kuitenkin venyy. Helppo vaihtoehto olisi ollut liikkua putken suulle ja siitä pyöräyttää takaa. Yritin kuitenkin ohjata jäämällä kauemmas ja työntämällä yhden askeleen verran saada Jep takaakiertoon. Oma ajoitus oli kuitenkin aina ihan myöhässä, kuinka sitä luuleekaan olevansa ajoissa vaikka koira on tullut metrin ulos putkesta ennen kuin oli työntö päällä.

Samanlaista työntöä yritin puomille mennessä, leijeröin putkea ja yritin saada Jepsun työnnettyä puomille. Tosi vaikeata oli saada työntö tarpeeksi aikaiseksi.

Putkeen meno on Jepsulle tosi tosi vaikea jos seison yhtään edessä. Täytyy olla tarkka oman sijoittumisen kanssa mutta pitää myös vahvistaa sitä että saa putkeen mennä vaikka se ohjaaja vähän tiellä seisookin jos sinne kuitenkin ohjataan.

Keskiviikkona päästiin tuuraamaan Vuokkosille omatoimivuorolle. Treenin aiheena se vakio oli valssaus. Valssin ajoissa tekeminen ei riitä jos vauhti töksähtää ja liike lähtee väärään suuntaan. Lisäksi ohjaava käsi jäi Jepsulle helposti epäselväksi ja tuli selän taa väärälle puolelle. Tuli myös huomattua sama kuin maanantain treeneissä, eli kun olen epävarma ohjauksesta niin käsi nousee ja kertoo Jepsulle vielä vähemmän.

Vuokkosilla olen huomannut sen, että jos ehditään treenata kaksi kierrosta, niin jälkimmäisellä kierroksella keskittyminen on huonoa ja Jep ottaa enemmän häiriötä naapurikentältä. Yksi kierros oli Jepin kanssa jo tehty, mutta teki kuitenkin mieli päästä kokeilemaan rajoja kepeillä, jotka loppui noin metrin päähän seinästä ja itse olin jo mahdollisimman pitkällä seuraavalla esteellä eli puomilla. Sen Jep kesti hyvin että olin puomin ylösmenon puolessa välissä, pujotteli loppuun. Kun etumatkaa oli niin paljon että olin jo puomin puolessa välissä niin Jep jätti vikan välin pujottelematta, tuli puomille, teki hyvän alasmenokontaktin mutta jatkoikin siitä matkaa naapurikentälle. Onneksi Vuokkosten väliaidat on suht tukevat eikä Jep päässyt yli. Hitsi miten harmittaa että piti urheilla. Helppoihin juttuihin keskittyminen vielä riitti mutta piti sitten mennä kokeilemaan liian vaikeaa. Jospa seuraavalla kerralla muistaisi, että jälkimmäisellä kierroksella keskitytään siihen että onnistutaan ja leikitään paljon.

Vielä lauantainakin päästiin tuuraamaan omatoimivuorolle, tällä kertaa Sporttikoirahallille. Pienellä puolella puomia ei pääse tekemään kunnon vauhdilla/jatkamaan itse matkaa puomin jälkeen, joten nyt otettiin isolla puolella puomista kaikki ilo irti. Hitsi miten hyviä puomeja, askellus osui hyvin ylösmenoon ja alasmenot varmoja ja nopeita vaikka itse olin edellä, jäljessä tai kaukana sivussa. Maanantaina treenikaveri kysyi minulta että kun ohjatuissa treeneissä en koskaan palkkaa Jepsua alastulossa namilla niin palkkaanko itsekseni treenatessa. Näköjään en, mutta ei kai siitä palkkaamisesta haittaakaan olisi, vahvistaisi varmaan oikeaa paikkaa jos muistaisin välillä palkata myös namilla.

Lisäksi treenattiin tiukkoja kääntymisiä muurin jälkeen sekä valssilla että takaaleikaten. Ekalla kerralla tuli muurin palikat alas. Omaan silmään näytti siltä että takaaleikaten tuli tiukemmat käännökset.

Harvinainen viikko kun päästiin neljästi treenaamaan, ensi viikolla Jep saa taas tyytyä vain pariin treeniin.