Tasaista työtä Jepsun kanssa eilen RIMAn kisoissa: kaksi rimaa – kaksi rimaa – rima ja kielto.

Eka rata oli yksinkertainen, kentän päästä päähän juoksemissa. Rima tuli alas hypyllä jonne käännyttiin muurilta 180 astetta. Taisin valssata juuri hypyn edessä. En ole ihan varma missä toinen rima tuli alas, joko samanlaisessa kohdassa kuin eka, erona vain se että muurin kohdalla oli rengas tai vähän myöhemmin takaakierrossa.

Hyppyradalta muistan vain toisen rimanpudotuksista, rima tuli alas suoran jälkeen kun jarrutin oman liikkeen, varmaan stoppasin juuri silloin kun Jep oli hyppäämässä. Rimanpudotuksia lukuun ottamatta hyppäri meni tosi sujuvasti.

Kaksi ekaa rataa tuomaroi Leena Rantamäki-Lahtinen, kolmannelle vaihtui tuomariksi ruotsalainen Andreas Silfverberg. Voi miten kiva rata! Haastava muttei kuitenkaan liian vaikea. Heti radan alussa tuli rima alas, suurin tsemppi meni ehkä siinä. Kielto tuli kun lähdin viime tingassa muuttamaan ohjaussuunnitelmaa. Kepeillä olisi pitänyt jättää koira pujottelemaan kepit loppuun itsenäisesti jotta olisi ehtinyt valssaamaan seuraavan hypyn jälkeen. Saatoin kepeillä liian pitkälle ja sitten olin jo valssaamassa hypyn jälkeen kunnes panikoin etten ehtisi ja vaihdoin valssin takaaleikkaukseen. Siinä sählingissä tuli kielto hypyltä. Eniten tuolla radalla jännäsin hyppykaarretta, juuri sellainen hyppy josta Jep tulee helposti liikkeeni mukana ohi mutta kerrankin osasin olla huolellinen. Samoin jännäsin A-putki-erottelua mutta sekin onnistui.

A:n alastulo joutuu nyt erikoistreeniin. Kummallakin agilityradalla Jep tuli A:n alastulon läpi ja pysähtyi maahan. Olisi pitänyt korjata. Puomin alastulo oli kummallakin radalla vähän hätäinen mutta kuitenkin ihan ok, keinut turhan vauhdikkaita. Vaikka se aikaa viekin niin haluaisin silti tehdä kisoissa kontaktit kuten treeneissäkin.

Rimoja tuli alas enemmän kuin koskaan, mutta niin näytti tulevan muillakin. Hankala tilanne kun treenataan Ojangossa jossa rimoista saa ottaa vaikka tukea eikä ne halot putoa millään, Rimalla tuntui rimat putoavan pelkästä ajatuksesta.

Pudonneista rimoista huolimatta sain näistä kisoista pikkuisen sitä toivomaani uskoa omaan osaamiseen. Ihan kahjo tuo mustavalkoinen on ennen rataa mutta ei voi valittaa, hyvää työtä se radalla tekee :)