Kun ei osaa piirtää niin ei vaan osaa :D Ei kannata tämän riipustuksen perusteella ryhtyä rakentamaan toisintoa mutta muistanpa itse vielä tovin kuluttua :)



Rata siis keskiviikon Sepon treeneistä, heti rataantutustumisessa tuli olo että makea rata joka vaatii sekä vauhtia että tiukkaa ohjausta. Tykkään!

Alkuun 3-putkeen lähetys ja leijeröinti, siis itse juoksin hyppyjen välistä. Putkelta Jep oli tosissaan lähdössä hämyputkeen. 5-hypylle halusin treenata takaaleikkausta. Kaukana menneisyydessä olen oppinut takaaleikkauksen jossa pitää antaa koiralle tilaa, ikäänkuin väistää sinne toiseen suuntaan, nyt yritän päästä eroon siitä tavasta. Liike tiukasti kohti sitä siivekettä jonka puolelta koiran pitää kääntyä. Kertaakaan ei Jep kieltänyt tätä takaaleikkaushyppyä, loistavaa. Kerran meni niin pitkäksi että Jep kävi hyppäämässä myös 12-hypyn ennen A:ta. Putkeen ei meinannut löytää kun olin A:n vasemmalla puolella.

Hienoin onnistuminen oli kepeille meno: itse varmaan vasta jossain 18-hypyn paikkeilla tulossa kun Jep kirmasi upeasti kepeille, ei yhtään katsellut mua. Treenikaverin kanssa puhuttiin että olispa kisaradatkin tuollaisia että koiraa saa irrota sinne edessä olevalle loogiselle esteelle.

11-hyppy pakkovalssilla, onni on koira joka osaa kepit itsenäisesti loppuun saakka. Vaikein oli 12-hypyn pyöritys. TAAS monen monen monen monta kieltoa. Vaikka kuinka yritin ottaa kädellä alhaalta vauhtia. Vaikka kuinka yritin olla huolellinen. Niinpä pyöritys, hyppy ja palkka, pyöritys, hyppy ja palkka, Seppo palkkasi. Tuo koira on vaan niin fiksu että tietää milloin on palkka tulossa, kyllä se silloin osaa. Ihan sama kuin aikanaan irtoamista treenatessa: palkan odottaessa irtosi, ilman palkkaa ei. Pitää olla tosi tarkka palkan ajoittamisen kanssa. Kun nuo pyöritykset saisi kuntoon niin johan helpottaisi ohjaamista.

Lopussa 17-hypyn pyöritys sitten sujui paremmin, en ainakaan muista että olisi tökännyt. Lopun irtosi kivasti.

Jälleen hymyilytti koko loppuillan :)