Käytiin eilen Jepsun kanssa kisaamassa pari starttia KKK:n hallilla. Viitasen Anne oli tehnyt astetta (tai jopa kahta) liian vaikeat radat meidän tasoon nähden, ja harvinaisen vähän tuli nollia muillekin.

Ekan radan piti olla ihan tehtävissä. Alku oli hauska ja halusin kokeilla siihen leijeröintiä kun nyt on paljon treenattu eri esteitä leijeröiden. Alku sujuikin hyvin, tosin en itse edes huomannut lähdössä hiippailua, onneksi on video.

Ohjasinpas typerästi kepeille mennessä. Jäin ihan väärään paikkaan jumittamaan, ja kun lähdin liikkeelle, oli se Jepille lupa mennä puomille. En pitänyt puomia minään riskinä koska Jep ei ole ollut kovin kontaktihakuinen, ennemmin juossut niistä ohi, mutta pitää näköjään ajatella rataantutustumisissa myös siltä kantilta että kontakti voi olla kutsuva.

Radan vaikeimpana kohtana olin pitänyt muurin jälkeen olevaa kolmen hypyn suoraa, enkä minä sitä osannutkaan ohjata. Kauheasti myöhässä ja juoksulinja väärään suuntaan ettei vaan menisi hyppyä takaa.

Toisella radalla oli kaksi kohtaa joihin en millään keksinyt Jepille sopivaa ohjaustapaa: kumpikin suoran putken jälkeinen tilanne. Tosin eihän me edes sinne asti päästy... Lähtöalue oli kovin rauhaton ja Jep tuijotteli maaliin tullutta koiraa. En huomannut hiippailua ja kun kutsuin niin olin jo luovuttanut. Seli seli, tuolla asenteella ei olisi kannattanut muuta kuin kaartaa suorinta tietä maaliin. Mutta tulipa testattua se, että jos ei ole selkeää ratasuunnitelmaa niin ei voi onnistua, eli ne kummatkin suoran putken jälkeiset tilanteet epäonnistuivat.

Sen jälkimmäisen suoran putken jälkeisen elämän osaisin nyt mielessäni ohjata, eli koiran tullessa putkesta pitäisi taaksetörkkäisyn olla päällä ja rintamasuunnan eri suuntaan kuin mulla oli. Mutta sitä ekan suoran putken jälkeistä kohtaa en osaisi vieläkään :)

Lähtötilanne koetteli toden teolla Jepsun keskittymiskykyä, mutta koira selvitti tilanteet hienosti, minä vaan en ollut tilanteen tasalla niin että olisin huomannut varastamiset ja ollut tiukempi. Kontaktit Jep teki hyvin, mutta taas se vapauttaminen oli epäselvää.

Paljon tuli oppia ja treeninaihetta tästäkin kisareissusta, ei kun aamulla treenaamaan.