En suosittele kellekään puolen vuoden kisataukoa agiliidossa! Kesän tärkeimmät kisat edessä ja kisaaminen Oton kanssa tuntuu pelkästään vastenmieliseltä.

Kisatauolta palattiin Stadi Gameseihin kahden hyppyradan merkeissä. Lauantain radalta ei ratavirheitä mutta aikavirhettä pari sekuntia. Rata oli tosi kiva, siinä oli paljon ohjausvaihtoehtoja mutta minä selvästikin valitsin ne väärät ainakin tuosta yliajasta päätellen. Rimat olivat 35 cm ja useimmissa kohdissa päädyin pyörittämään Ottoa siivekkeen ympäri. Korkeat hypyt hidastivat Ottoa paljon ja tuntui että se viipyi ikuisuuden aina hypyn jälkeen kaarrottamassa. Tätä rataa ei ole nauhalla.

Sunnuntain rata (VIDEO) oli yksinkertaisempi. Oton vauhti oli jo parempi ja kääntyi Otoksi hyvin. Kuinka sitten onnistuinkin ohjaamaan niin huonosti yhden taaksetörkkäyskohdan, Otolle kun nuo on yleensä tosi varmoja. Radalta tuloksena kymppi kun jouduin vielä jalalla estämään ettei Otto päässyt hyppäämään hyppyä väärään suuntaan.

Yllärinä tuli se, että lähdössä odottaminen oli Otolta unohtunut täysin. HSKH:n omissa iltakisoissa palattiinkin sitten lentäviin lähtöihin. Suurin masennuksenaihe kisoissa on kontaktit. Minä en tiedä mitä Oton haluaisin kontaktilla tekevän niin eihän se reppana voi osata tehdä oikein. Niinpä siis mennään puomit roiskimalla jos olen yhtään jäljessä, ja varmaan roiskitaan vaikka ehtisinkin alastuloon vastaan. Keinu on yhtä toivoton, Otto hyppää suunnilleen syliin jos yritän jumittaa edessä.

Ojangon omista kisoista ekalta radalta tulokseksi paljon kontaktivirheitä periaatteessa ihan sujuvalla radalla sekä hyl täysin toivottomalla suorituksella. Toisella radalla hyl heti ekan esteen jälkeen ja sen jälkeen ohi suurimmasta osasta esteitä. Keinu oli lopussa ja sinne sain tsempattua, pääsin hyvin irtoamaan kepeiltä, keinulta Otto hyppäsi lähes syliin, en tiedä olisiko ollut virhe, odotti kuitenkin keinulla pitkään. Kumpikin Ojangon rata on videolla mutta en ole jaksanut edes katsoa niitä.

Ollaan jo useana vuonna treenattu Oton kanssa HSKH:n tehoryhmässä. Ryhmä on tarkoitettu tavoitteellisille koirakoille ja treenaa ulkopuolisten kouluttajien opissa. Nyt olisi aika hakea ensi kauden tehikseen mutta niin antoisia kuin treenit ovat olleetkin, niin ehkäpä se on myönnettävä että me ollaan päästy sille osaamistasolle joka voidaan saavuttaa. Tehiksessä jatkaminen tarkoittaisi sitä, että pitäisi alkaa taas kisata aktiivisesti jotta saisi nollat kasaan arvokisoja varten. Jotenkin tuo kisaaminen ei innosta yhtään, voi sitä rahansa varmasti järkevämminkin käyttää. Ja hyvinhän tämäkin kevät kului vaikkei meitä kisoissa näkynytkään.

Onneksi HSKH:lla on monia hyviä uusia mini-koirakoita niin voitiin jäädä Oton kanssa mini-joukkueeseen varalle. Oikein osuva päätös myös siksi, että viime viikon treenien päätteeksi Otto ontui pahasti. Tänään kävin muutaman esteen kokeilemassa ja Oton meno oli ihan puhdasta, mutta silti on pieni huoli. Jospa sitä kuitenkin päästäisiin sunnuntaina starttaamaan Oton viidensissä SM-kisoissa :)