Viime viikko meni niin tiivisti töitä paiskiessa ettei edes treenikuulumisia joutanut kirjoittamaan muistiin. Aloitetaan viikontakaisista Agimestan treeneistä. Oikeastaan koko viikon harjoitusten teemana oli back to basics.

Agimestassa siis irtoamista suoralla hyppy - hyppy - hyppy - suora putki. Hyvin oli tuo Jepsulla muistissa. Otolla sen sijaan ei sujunut lainkaan, mutta eihän Otolle ikinä ole alkeita opetettukaan, ruvettiin vaan heti tekemään rataa. Valtava ero noitten kahden agitaidoissa. Jep on jo nyt monissa asioissa paljon taitavampi kuin Otto. Eipä se toisaalta olisi vieläkään myöhäistä ryhtyä opettamaan Otolle esim. sellaista pikkujuttua kuin irtoamista...

Viikko sitten onnistuin palkkaamaan Jepsua narupallolla niin että osuin sitä silmään :( Jep otti nokkiinsa pahasti ja vältteli koko palloa. Onneksi tuo hämmennys meni nopeasti ohi, ja jo seuraavana päivänä leikittiin normaalisti.

Treenailtiin myös puomin alasmenoa niin että jäin itse taaemmas, hyvin sujui.

Ihana kun keskiviikkoisin Sporttikoirahallilla on voinut Kriisin ja Karon varjolla treenata tosi simppeleitä juttuja :) Tällä kertaa teemana oli takaaleikkaus putkeen. Vautsi miten sai Jepsunkin putkeenmeno leikkaamalla varmuutta kun ensin otettiin suoraan putkeen ja siitä pikkuhiljaa käännettiin putkea ja joka kerta palkka putken jälkeen.

Sunnuntaina päivällä kävin kurkkaamassa Ojangossa ja aivan mahtavaa, kaksi kenttää oli aurattu ja ulkokausi on nyt korkattu! Jep oli ihan tohkeissaan, vauhtia oli enempi kuin sisällä halleissa, ja kun mun ohjaus ei ollut ajan tasalla, niin lähinnä kaahotettiin ohi hypyistä. Sain ihan kunnolla tehdä töitä jotta sain Jepsua ohjattua, mutta voi että oli kivaa nähdä miten mustavalkoisella oli superhauskaa!

Sunnuntain Sporttikoira-treeneissä olin itse ihan veto poissa kun lauantai oli kulunut OmaPiha-messuilla osastolla pönöttämässä. Jepsun kanssa treenaaminen vaatii virtaa, joten sen kanssa tehtiin vain parit puomit taas niin että jäin itse taaemmas. Pari kertaa myös suoralta putkelta kääntymistä. Oton kanssa treenaaminen ei vaadi niin paljon itseltä, joten tehtiin pientä kivaa, mm. sylkkärillä kepeille menoa. Ihanasti imi Otto kepeille sisään oikein, on se vaan kehittynyt kepeillemenossa nyt talven aikana.

Tänään sitten Agimesta-treeneissä jatkui Jepsun kaahotus :) Mut hei, tällä kertaa en palkannut sitä siitä hypyn ohi juoksemisesta, vaan se palkkasi itse itsensä painumalla putkeen. Yritin siis pakkovalssia hypylle, ja jotenkin oli ajoitus ihan pielessä enkä saanut Jepsua hyppäämään. Nyt on monesti treenattu pakkovalssia, näin vaikeeta se ei ole ennen ollut.

Tänään sujui rengas - tosin minikorkuinen - hyvin sekä ensimmäisenä että viimeisenä esteenä. Olipa tosi kiva treenata Jepsun kanssa kun sillä oli sekä vauhtia että keskittymistä ja se irtoili pari kertaa loistavasti putkeen myös ihan luvan kanssa. En kuitenkaan taas osannut lopettaa ajoissa, mutta ihan suht hyvään fiilikseen saatiin nämäkin treenit päätettyä.