Viime viikonloppuna 23.-24.7. kisattiin Raumalla AgiPitsi. Kun Ukista rakkaan Kepon vanhempien kesäpaikalta Lokalahdelta ajaa Raumalle vain reilun tunnin, niin miksipä ei olisi lähtenyt, tulipa sukuloitua samalla. Mukava oli päästä välillä kisaamaan muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla ja nähdä itselleen ennestään tuntemattomia koirakoita.

1312045402_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Me ei Oton kanssa kauheasti tuloksilla juhlittu mutta hengessä oltiin mukana pitsiin pukeutuneina. Sannalla ja Perrolla ei sen sijaan olisi paremmin voinut mennä, kotiinviemisinä viisi nollaa. Minua jäi harmittamaan se, ettei saatu kisakirjaan yhtään merkintaa siitä että ollaan Raumalle asti reissattu, joten ei kai auta kun yrittää ensi vuonna uudestaan :)

Lauantaina kolme rataa, agi - agi - hyppy. Eka rata kaatui jo asenteeseen. Vaikea alku, jäin ihailemaan kun Otto ei mennytkään putkeen vaan tuli ihan oikein ja olin täysin myöhässä, oma liike vei väärälle hypylle ja hyl. Toinenkin hylly saatiin aikaan A:n jälkeen kun Otto meni väärään putkeen, taas oli valssi ihan myöhässä. Hieno keinu, ei tarvittu helmoja peittelemään pomppausta :) Lopun puomin ohitusta en lähtenyt enää korjaamaan.

Toka rata tuntui paljon sopivammalta meille kuin eka. Juuri meidän vuoron tullessa alkoi sataa kovasti mutta eipä se menoa haitannut. Yksi kiellonarvoinen kohta siellä todellakin oli, mutta tuomari ei siitä virhettä antanut. Puomin alastulolle en ehtinyt varmistamaan ja siitä vitonen, harmi, aika olisi ollut hyvä. Ja toinen onnistunut keinu saman päivän aikana, mitä ihmettä on tapahtunut? Onko se nyt auttanut kun Jepsun keinutreenin lomassa on myös Otto saanut tehotreeniä keinulla.

Kolmannella radalla, hyppärillä, tehtiin hyvää nollaa melkein loppuun saakka. Ohjauksesta puuttui tarkkuus ja Otto vilahti väärään putkeen.

Sunnuntaina jatkettiin hyppärillä ja agiradalla. Hyppärin alku mentiin riskillä luottaen että juoksen itse kovempaa kuin koira ja ehdin törkkäämään kepeille. Hyvin ehdin. Muurilla luulin tekeväni ennakoivaa valssia mutta mikä ihme tuo kamala vastaisen käden ohjaus oikein oli... Tuloksena yksi kielto.

Sunnuntain agirata oli tosi kivantuntuinen helppo rata. Otto kääntyi alun käännöksen hyvin ja aivan loistava puomin kontakti. Mutta sitten oli taas ohjaus myöhässä ja Otto valitsi itselleen loogisemman esteen eli hypyn putken sijaan. Oma linja kulkee kohti hyppyä ja aivan liian myöhään käskytän putkelle. Voi pöh, nyt on todellakin tsempattava oman ohjauksen kanssa, koska Otto alkaa tehdä ihan liikaa omia ratkaisuja kun olen myöhässä tai huolimaton.